Wanneer komt Google Cars naar Nederland?

Google Cars kans of bedreiging?

Vanaf 2011 is Google vanuit California bezig om Google Cars in beta van de grond te krijgen. Wat de bedoeling er precies van is, is ondanks de livegang nog steeds niet echt bekend.

Wat doet het eigenlijk?
Google cars laat stockphoto’s zien van nieuwe auto’s die op voorraad staan bij de dealers die in dat specifieke gebied zitten. Men laat het trouwens pas zien, wanneer de gebruiker op Google zoektermen gebruikt waarvan Google denkt dat deze echt in de markt zijn voor een nieuwe auto. Dus zoektermen als: “kopen” “aanbieding” “actie” zullen Google Cars laten activeren.

Google Cars in Nederland

De dealer die op basis van vrijwilligheid mee kunnen doen, kunnen hun bedrijf daarmee op Google adverteren, idem als op andere USA sites zoals Autotrader.com of Cars.com. Het verschil met die websites is, dat Google Cars niet de correcte info doorgeeft aan de dealer betreffende de lead, het mail adres en telefoonnummer worden herschreven als lead van Google Cars. Het afrekenmodel is op basis van leads(CPL) denk dan aan een bedrag van $35,- / -$50,- per lead.

Wordt het een succes?
Moeilijk te zeggen, er zijn namelijk wel redenen te bedenken waarom wel! Google is een vertrouwde naam in het land en als Google zegt dat het waar is, is dat vaak zo denken de meeste mensen. Doordat Google zelf de zoekresultaten aanpast en de rechterbalk en posities daarvoor gaat innemen is bezoek op dat gedeelte vanzelfsprekend. Voor de dealers die meedoen uiteindelijk ook, het zal de bezochte detailpagina’s van de nieuwe auto voorraad boosten, tegen aanvaardbare kosten. Alleen de Nederlandse dealer zal moeten wennen aan een Cost Per Lead model.

Nederland en Google Cars

Wanneer komt het?
Is niet te zeggen, nu is het nog steeds na 18 maanden een plaatselijk alternatief in California(San Franscisco) en andere gebieden in Amerika zijn nog niet aan de beurt. Dus het gaat of geleidelijk, of straks met een Big Boom overal en nergens, wie weet mag het zeggen. De verantwoordelijke man bij Google Cars Michael C. Rose wil het nog niet vertellen….wordt vervolgd.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!