Waarom ik een nieuwe Ford zou kopen….

Ford, het enige echte Amerikaanse automerk!

Ford is al een oud automerk, De Ford Motor Company ontstaan vanuit het brein van zijn oprichter Henry Ford in 1903 nadat zijn eerste en tweede avontuur mislukte (Detroit Automobile Company en de Henry Ford Company) met zijn eerste model, de model A.

Ford Model A

Het grote succes kwam natuurlijk met de Model T, waarbij Henry Ford liet zien uit welk technisch hout hij gesneden was. Produceren voor de massa, en die massa ook meer betalen(zijn eigen medewerkers) zodat een ieder werkende Amerikaan zich een auto kon veroorloven.  Ook in de tweede wereld oorlog liet Ford zich van zijn beste kant zien, door zijn ervaring in het massa produceren van een product. Nadat GM, met Chevrolet al snel qua aantallen de overhand had, heeft Ford altijd iets anders gehad, emotie, passie, ik weet het niet, maar sinds ik vroeger 902010 keek, ja sorry daarvoor, moet ik ooit ook een Ford Mustang hebben, vooral nadat ik het iconische boek van Lee Iacocca had gelezen werd mijn fascinatie voor de autobranche groter en groter.

1965-ford-mustang-green-fastback

Nadat in 2008 en 2009 de grote drie in Amerika het moeilijk hadden, verpande Ford zelf zijn beroemde ovale embleem, alles werd ingezet om het merk zelfstandig te behouden in lijn met de beste Amerikaanse kapitalische gewoontes. De andere twee Chrysler en GM gingen met de hand op naar de regering en voor Chrysler was dit niet de eerste keer….. Dat nu anno 2013 vooral Chrysler en GM van de daken schreeuwen hoe goed het wel niet gaat, is het Ford wat het enige en echte Amerikaanse Automerk is.

köln_niehl_luftbild_der_ford_werke_luftbilder_fordwerke_09f271825_978x1304xin

1x keer heb ik het genoegen gehad om een Ford fabriek te bezoeken, de fabriek in Keulem, welke al in de jaren 20/30 werd gebouwd en eigenlijk er nog steeds zo uitziet ademt de sfeer van vroeger uit. De robots binnen doen daar niets vanaf, dit is nog ambacht. Echter het geeft direct ook aan het falliet van de Amerikaanse manier van zakendrijven, het kan wel investeringen gebruiken, met de winst die er nu wordt gemaakt. Maar in een beursgedreven omgeving waarin de winst per kwartaal leidend is ipv de investeringen voor de toekomst zal dat er helaas niet van komen….Toch zou ik nog een keer een trip willen maken naar Dearborn USA en daar mij verder verdiepen in het enige Amerikaanse merk Ford, wat bij ons toch voornamelijk Duits lijkt….

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!