Tip 4 voor meer reviews: Video’s werken goed in de automotive!

Video is een zeer sterke driver van bezoekers, klanten en vooral leads!

In de reeks van de 5 tips die ik graag wil behandelen voor u, ben ik beland bij de meest onderschatte wijze van reviews en dat is video. En misschien is het geeneens onderschat, maar is het vooral moeilijk. Wij deden dit volop bij Nieuweautokopen.nl, we moesten alleen destijds al 20 klanten vragen om er eentje te kunnen maken. Dus u hebt/moet gewoon doorzetten om content te kunnen verzamelen.

Youtube is (nu nog) de tweede zoekmachine

We kennen allemaal de cijfers wel van Youtube, een stijgende lijn en er worden steeds meer video’s bekeken. De tweede zoekmachine van de wereld (al denk ik dat dit Facebook zou moeten zijn) en al jarenlang een Top 20 app in de appstore. Dus u kunt er niet omheen. Het grote voordeel is dat Youtube, samen met zijn grote broer Google, u bezoekers kan opleveren. Immers een goed geoptimaliseerde video op Youtube komt zomaar op pagina 1 van Google en dat is goed nieuws!

Voorbeelden van dealers

Nu was ik laatst in gesprek met Sjaak Botman van Toyota Botman en ik heb presentaties gedaan bij Heurkens en Beltman. Bij alledrie heb ik een korte video gemaakt over mijn ervaringen daar. Het gaat erom, en zonder dat ik een SEO specialist wil zijn (want dat ben ik niet) dat de geschreven content bij de video klopt met wat erin de video wordt gezegd. Immers de techniek is zover, dat Youtube prima kan vertalen wat er in de video wordt gezegd en dit matcht met de content en title van de video. Klopt het niet dan maak je geen kans… Zoek je dus nu op de zoektermen waarop ik gevonden wil worden, dan zie je de video overal op pagina 1 staan. Bij de ene op plek 3, bij de andere op plek 5. De zoektermen zijn: “ervaringen Botman Hoorn” “ervaringen Heurkens Roermond” “ervaringen Beltman Rijssen” Dit kun je dus prima zelf doen! (ik heb de video’s inmiddels offline gezet: https://www.youtube.com/watch?v=OcXH9rHU2Qs)

Andere voorbeelden van Nieuweautokopen.nl

Op ons Nieuweautokopen.nl kanaal zie je tientallen video’s van klanten, en alle titles zijn de zoektermen waarop wij gevonden willen worden. Nu zetten wij er destijds steeds een jaar in (2012) en dat is nu killing! We staan alleen op pagina 1 op de videopagina en niet meer op de normale pagina. Zo zie je maar weer, dat het steeds weer inspanningen en energie kost om zaken uit te vinden wat wel en niet werkt. Wat nu werkt, kan morgen anders zijn!

Hoe ervaren klanten dit?

Klanten vinden dit nog steeds spannend! Ik voorzie echter wel dat met de volledige dominantie van online, smartphones, Facebook en video’s dat men er steeds makkelijker mee omgaat. Dat geeft kansen voor die dealers en verkopers die daadwerkelijk dominantie willen hebben op de voor hun relevante zoektermen als:”ervaringen MERK PLAATS” Wij hebben er altijd succes mee gehad en met de voorbeelden van onder andere Heurkens kun je zien, dat het daadwerkelijk werkt anno 2016!

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig head van Nieuweautokopen.nl bij Marktplaats en eBay, nadat Paul Nieuweautokopen.nl in 2015 heeft verkocht aan eBay. Paul is tevens blogger, schrijver, sales trainer en geeft vaak workshops in betere conversies in online leads en salespresentaties bij dealers en importeurs. Paul is winnaar van de prestigieuze Lighthouse Award 2016 in de VS! `Lead the Way op de digitale snelweg is het nieuwe boek van Paul, welke gebruikt kan worden als gids in de online automotive. Meer informatie vindt u op: Kannietbestaatniet.nl.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!