Stoom en kokend heet water! De verloren lobby van de Bovag

Afbeelding

De lobby van de Bovag wat geen lobby genoemd mag worden.

Vandaag was het weer zover, de Belastingdienst heeft de BPM afschrijvingstabel veranderd en de Bovag gaat met stoom en kokend heet water naar Den Haag om verhaal te halen. De afgelopen 12 maanden hoorde en las ik consequent dat het de Bovag nu toch eindelijk was gelukt om een bestendig en constructief belastingregime af te spreken met onze overheid zodat er rust komt voor ons, de ondernemers.

Echter hoe vaak moet de Bovag-lobby zien en voelen dat als het erop aan komt men helemaal geen gesprekspartner is voor die overheid. Een kopje koffie willen ze altijd wel drinken met de Bovag, praten over de toekomst? Altijd! Vooral omdat de branche wel inziet dat er meer betaald moet worden of iedergeval niet minder? Wij zullen namelijk niet zeggen, genoeg is genoeg, wij zijn namelijk een branche die zo klein is, dat we geen invloed hebben, aldaar.

Maar nu het lenteakkoord er is wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat de Bovag wel een horizon kan hebben van 5 jaar, maar die van de politiek reikt niet verder dan de volgende begroting. En als er dan een branche is die zich altijd het kaas van het brood laat eten is het wel de Automotive branche. 2% overdrachtsbelasting op huizen? Oeps, gat in de begroting, maar gelukkig hebben we nog wel iets bij de auto’s weg te halen. Altijd belachelijk hoog inzetten en dan komt de Bovag wel praten wat dan wel billik is, die zeggen gelukkig nooit: en nu is het genoeg!

En nu de BPM afschrijvingstabel ook al zo snel wordt aangepast, wat ons verrast (Bovag) gaan wij direct naar Den Haag voor een overgangsregeling. Nee we leggen ons er wel bij neer, maar willen iets meer tijd.

Nu zal ik als oud SsangYong dealer wel weer oprakelen dat het knap lastig is, dat jij dat micro element bent waar de Bovag lobby het graag met de overheid heeft over de macro zaken, maar volgens mij zijn wij, de ondernemers, de Bovag en niet de medewerkers van de Bovag.

De lobby kan alleen maar succesvol worden, als er afgerekend wordt met het verleden en dat er nieuwe gezichten, de lobby voor ons, de Bovag gaan voeren. Mensen met Haagse invloeden die wel op de barricaden gaan staan om ons aller belang te behartigen. De tijd dat je vooral in “gesprek” moet blijven toont al jaren aan, dat dat niet werkt. Heeft de overheid namelijk geld nodig, dan wint de sterkste, niet de liefste.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!