Online verkoop van nieuwe auto’s. Kans of bedreiging?

Afbeelding

Kans of bedreiging? Online verkoop van nieuwe auto’s versus de dealer.

Online verkoop van allerlei producten is de normaalste zaak van de wereld. Iedereen doet het en alles is te koop via het internet. Meer en meer mensen vertrouwen ook de aanbieders van goederen en diensten online en maken met een gerust hart geld over bij hun online avonturen. Wat kan er namelijk mis gaan? Vooral als de aanbieder is aangesloten bij de Thuiswinkel Waarborg zijn er zoveel zekerheden ingebouwd voor u, de klant, dat er niets fout kan gaan, wat niet opgelost kan worden, net als bij andere nette off-line bedrijven die wij allemaal kennen.

Zo is het ook met nieuwe auto’s, de klant went eraan, gaat kijken, snuffelen vraagt eens een offerte aan, vergelijkt die eens met de dealer, die gaat mee met de prijs en wint de deal veelal, nog.

Nu geven wij vaak presentatie’s in het land inzake de online verkoop van nieuwe auto’s. Wat is het ontstaan, de toekomst, de visie etc. Kortom u hebt er wel een beeld bij. Veel van die presentatie’s zijn bij studenten aan de IVA, HAN en ROC’s, maar ook ondernemersclubs vinden het een leuk en boeiend verhaal. Overal hoor je hetzelfde, de toehoorders, eigenlijk gewone klanten zien de toegevoegde waarde en of de kansen van het concept goed in en zien er wel brood in. Het zijn namelijk klanten, de belangrijkste asset. Totdat je met je gelijkgestemden gaat praten, dealers, die geloven er helemaal niets van…..ruiken, voelen, proeven, u snapt het wel. Wordt niets dat online verkopen. Zelf doen ze alles online, kan ook niet anders, maar hun retail, hun toegevoegde waarde daar worden zoveel klanten blij van, nee dat blijft. Iedereen vindt het namelijk een feest om te onderhandelen met dealers en verkopers, toch?

Slaap verder…..

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!