Online showroom: Ook tijdens de lockdown auto’s verkopen!

 

We zitten op dit moment in de nieuwe, door minister-president Rutte, aangekondigde lockdown. De tent verplicht sluiten komt nooit goed uit, maar in december/januari de deuren dicht moeten doen, is voor veel retailers wel een heel beroerd moment. Er zit ook een positieve kant aan het verhaal: je moet met creativiteit aan de bak om de handel draaiende te houden en je wordt gedwongen na te denken over kansen en bedreigingen. Soms moet je jezelf kunnen resetten. Een online showroom biedt namelijk heel veel kansen!

“Soms moet je jezelf kunnen resetten. Een online showroom biedt namelijk heel veel kansen!”

Drie pijlers

Die drie pijlers waren belangrijk voor mij. De voorraad nam zoveel geld in beslag, dat het aanvoelde als een strop om mijn nek. Ik zette dus een model op waarbij ik niet voorraadhoudend was. Ik wilde ook politiek onafhankelijk zijn. De politiek, destijds gesteund door een belabberde lobby van BOVAG/RAI (inderdaad, er is nog niets verandert), kon je elke derde dinsdag van september al het toekomstperspectief ontnemen onder het mom van het milieu.

online showroom

Fiscaliteit bepaalt de winnaars!

Als dealer van merk X kon het ene jaar super zijn. Maar door het ontbreken van het juiste fiscale model, kon hij alle winst het jaar erop zien verdampen. Het runnen van de business had niets meer met goed of slecht ondernemerschap te maken, maar werd bepaald door invloeden van buitenaf. Daarom koos ik ervoor om ‘online dealer’ te zijn van alle merken. Zo wist ik zeker dat ik altijd wel een model kon leveren dat populair zou zijn.

“Maar door het ontbreken van het juiste fiscale model, kon hij alle winst het jaar erop zien verdampen.”

Hoe ga ik nu om met de lockdown? Als slachtoffer omdat onze net geopende winkel na acht dagen weer dicht moet? Of zie ik door de lockdown juist kansen, omdat die er altijd zijn? Veel kan er momenteel niet, maar wat wel kan, moet uitmuntend worden gedaan. Bekijk hier de video van de live sessie met de 5 tips over wat er juist wel kan in tijden van corona!

online showroom

Dit geldt ook voor een autodealer of eigenaar van een autobedrijf. Inderdaad, de deur zit dicht en nee, je mag geen afspraken maken in de showroom. Dat is best lastig, maar je online showroom is open en de telefoon mag nog steeds gebruikt worden. Daarmee heb je immers twee machtige instrumenten om mee te communiceren.

De online showroom

Vanuit de online showroom kunnen nog steeds leads worden opgevolgd. Vooral nu is een juiste en snelle opvolging met een concreet doel van belang. Dat doel kan een proefrit op locatie, een gesprek via Facetime om nieuwe auto’s te demonstreren of live een inruilauto taxeren zijn. Er kan nog zoveel wel, dat ik met weemoed terugdenk aan Nieuweautokopen.nl.

“Je hebt alleen die twee machtige instrumenten nodig: de telefoon en de online showroom.”

Destijds verkochten wij meer dan 1000 auto’s per jaar door alleen maar de kansen, die online binnenkwamen, telefonisch te verzilveren in concrete orders. Het kon toen dus het kan nu zeker. Je hebt alleen die twee machtige instrumenten nodig: de telefoon en de online showroom. Die showroom kan je eigen website of je geadverteerde voorraad in een veel grotere showroom zijn (zoals Marktplaats bijvoorbeeld is).

Online showroom

Komt er een kans, een lead, in de vorm van een berichtje of een belletje? Kijk dan vooral wat er kan. De klant laat niet voor niets, zelfs nu, zien in de markt te zijn. Het is onze taak als verkoper, als ondernemer, om te blijven verkopen. De snelste manier om van een crisis af te zijn, is door meer te verkopen in plaats van te bezuinigen. Gebruik de tools oftewel de online Marktplaatsen die er zijn en volg de leads op met een doel! Verkopen kan altijd, zelfs nu!

“De snelste manier om van een crisis af te zijn, is door meer te verkopen in plaats van te bezuinigen.”

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!