Onderzoek naar de (gebruikte) Peugeot 508SW koper leert ons….veel.

Dien je de content op je pagina/advertentie aan te passen aan je meest waarschijnlijke klanten profiel?

508SW Peugeot

Laatst hebben wij bij Marktplaats een onderzoek gedaan naar de reis van de lead. Dus welke stappen onderneemt een bezoeker op Marktplaats voordat deze uiteindelijk een aanvraag tot meer informatie doet? Daarnaast kunnen wij aan de hand van algemene data, een profiel samenstellen, hoe een Peugeot 508SW koper eruit kan zien. Deze demografische kenmerken zijn leuk en interessant als je er ook wat mee kan doen. De Peugeot 508SW koper is voornamelijk een huishouden met kleine en of grote kinderen die in huis wonen. Daarnaast zijn er nog een aantal kenmerken, zoals huis bezit of niet, modaal of niet etc. Echter als je weet dat 80% van je kopers dus een gezin is met kinderen, kun je daar dan wat mee?

Advertentie tekst

Te vaak gebruiken wij de advertentietekst, het vrije tekstveld bij elke auto fout. Immers te vaak staat er algemene informatie over de auto, APK, manier van afleveren, of algemene informatie over je bedrijf. Daarnaast laten we allemaal zien, wat er op- en aan zit in de auto met dezelfde alfabetische volgorde: ABS, Airco etc. Echter als we weten dat 80% van de kijkers op Marktplaats naar een 508SW gezinnen zijn met kinderen, dan kan de tekst ook gaan over: Deze Peugeot 508SW is uitermate geschikt om comfortabel met uw gezin op wintersport te gaan! Door de ruime kofferbak en de makkelijke bevestiging van een optionele skibox, kunt u daarnaast nog alle bagage meenemen voor u en uw gezin! Door de zuinige en comfortabele dieselmotor welke goed onderhouden is, weet u dat u veilig en zuinig de bergen bereikt!
Het is slechts een voorbeeld, maar goed!

≥ Peugeot 508 SW 1.6 HDIF Autom. Executive   17 inch Lmv   Na   Peugeot   Marktplaats.nl

Foto’s

Hetzelfde geldt voor de foto’s, we kunnen en moeten natuurlijk daarin een goede, duidelijke en logische volgorde aanhouden, echter als je weet, wie je meest waarschijnlijke klant is, kun je dan misschien ook een echte foto maken in je normale serie van + 15 die bijvoorbeeld gaat over het comfort van de achterbank met twee kinderen, met daarbij nog bagage voor de wintersport? Verkoopt het meer? Geen idee, maar ik denk dat het het proberen waard is, zakken met de prijs omdat we denken dat alleen de prijs leidend is, kan altijd nog!

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig head van Nieuweautokopen.nl bij Marktplaats en eBay, nadat Paul Nieuweautokopen.nl in 2015 heeft verkocht aan eBay. Paul is tevens sales trainer en geeft vaak workshops in betere conversies in online leads en salespresentaties bij dealers en importeurs. Meer informatie vindt u op: Kannietbestaatniet.nl

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!