Onderweg naar Las Vegas #NADA2020

We gaan weer!
We zijn weer op pad. Dit keer met de KL635 op weg naar onze hobby: de NADA, de jaarlijkse bijeenkomst van de North American Dealer Association. Of zoals mijn vrouw het zegt, jij gaat naar de NADA, en ik doe NADA. Mijn vrouw en ik hebben er een traditie van gemaakt; elk jaar gaan wij samen naar de NADA in de VS. Ik ga dan doen wat ik het liefste doe, en dat doet mijn vrouw eigenlijk ook. Even tijd voor elkaar, en voor jezelf. Dit jaar is de NADA in Las Vegas en voor het eerst sinds jaren, is de Nederlandse delegatie met zo’n 15 man erg klein.

Boven een witte wereld!
Ik schrijf dit ergens boven New Foundland, Canada en realiseer me wat een gekkenhuis de NADA eigenlijk is. Je vliegt 11 uur, je overbrugt negen uur tijdsverschil en na vier dagen ga je weer naar huis… Is dit een goede investering van tijd en geld? Eigenlijk is dat een verkeerde vraag. Als ik terugkijk wat de NADA mij door de jaren heen heeft gebracht, dan kan ik niet anders concluderen dat ik er veel aan heb gehad. Elk jaar weer.

Ik heb op de NADA vrienden voor het leven gemaakt, denk daarbij aan Brian en Carrie Pasch, maar ook David Kain, Michael Cirillo en vele andere heb ik op de NADA ontmoet. Minstens zo belangrijk is de inspiratie en kennis die ik er opdeed, al is het elk jaar afwachten of je iets nieuws hoort. Dat is ook steeds mijn grootste vraag. Als student van mijn vak, de online automotive, wil ik graag alles al weten, wil ik leren. Natuurlijk ben ik niet afhankelijk van de NADA om mezelf te verbeteren. De content die ik op de NADA krijg voorgeschoteld is meestal niet nieuw, maar deelnemen aan negen workshops brengt je gedachten op gang en er ontstaan nieuwe ideeën voor mijn eigen presentaties. Veel van onze #DCDW-evenementen zijn populair omdat ik elk jaar een samenvatting geef van de NADA. Zo probeer ik de opgedane kennis door te geven.

Onze eerste borrel met de Nederlandse delegatie

1ste dag van #NADA2020
Wat ik al schreef, de NADA is een gekkenhuis. De eerste dag begint meestal langzaam. Meestal. Dit jaar blijkt alles anders te zijn omdat ik verkeerd heb geboekt. Daardoor komen wij pas een dag voor de start van de NADA aan. Dat wordt haasten, want bij aankomst zijn we vrijwel meteen gastheer en gastvrouw van de traditionele borrel in het Holland House. Als #DCDW’er en als Marktplaats-ambassadeur vinden wij het belangrijk deze borrel te ondersteunen. Van het Holland House gaat het naar de jaarlijkse AWA Awards, waar prijzen worden gegeven aan de beste websites van Amerika en de beste Lead Managementsystemen. De presentatie is in handen van Brian Pasch, hij reikte ooit een award uit aan Nieuweautokopen.nl en vorig jaar verdiende #DCDW er diverse onderscheidingen.

Dit jaar krijgt Brian Benstock de Lighthouse Award, een prijs die ik zelf vier jaar geleden ontving voor mijn bijdrage om de dealers beter te maken in de online automotive. Brian Benstock, Honda-dealer uit New York, gaf vorig jaar bij onze #DCDW- en Marktplaats-events fantastische presentaties over de mooie toekomst van autodealers, althans als die dealers de ogen openhouden voor nieuwe kansen en niet alleen in bedreigingen denken.

Uit bovenstaande is op te maken dat de dag voor de NADA een heftige is, want inclusief reizen en alles eromheen duurt ie meer dan 24 uur. En dan moet de NADA nog beginnen! Gelukkig starten de eerste workshops pas in de middag, waardoor wij met de Nederlandse delegatie onder leiding van Johan Lammers eerst een bezoek kunnen brengen aan een plaatselijke Audi-dealer. Dat wordt vast boeiend. De NADA staat voor veel werk, is vermoeiend, maar ik zou ‘m voor geen goud willen missen. Morgen volgt een update over de eerste dag van #NADA2020

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!