Onderweg naar Salt Lake City

Daar zitten wij dan alweer…

Het is een normale woensdagochtend, normaalgesproken zou ik na een weekje Spanje, gewoon in Ede op kantoor zitten. In plaats daarvan zit ik negen uur in een vliegtuig naar Salt Lake City, Utah. Niet dat ik dit erg vind hoor, om af en toe te reizen, zeker niet naar mijn favoriete landen Spanje en Amerika.

Ik ben in Spanje geboren, in Santa Cruz de Tenerife om precies te zijn. Mijn ouders, uit Zwolle en Kampen, vonden het leuk om in de jaren zestig naar de Canarische eilanden te gaan, om daar een winkel te beginnen op een ontluikende toeristische plek, Dat deden ze in de Franco-tijd die best onrustig was. Mijn oudere zus (1968) en mijn jongere broer (1976) zijn ook daar geboren. Eind jaren 70 zijn wij teruggekeerd naar Nederland.

Amerika

Waar we ook woonden, Amerika was belangrijk in ons gezin. Bij mijzelf en bij mijn vader en opa. Of het nu kwam door de oorlog en de bevrijding, ‘the American dream’, of iets anders, Amerika had altijd iets magisch. Laten we eerlijk zijn, er is een hoop mis in dat land, maar ze hebben met Hollywood de beste marketing ter wereld. Toen ik 16 jaar was, ging ik met mijn vader, na mijn eindexamen, naar New York en Florida. Daarna ben ik er tientallen keren zakelijk en privé geweest en het land fascineert mij nog steeds, al sluit ik de ogen niet voor de misstanden die er zijn.

Ik ben oprecht blij in beide landen zakenrelaties, vriendschappen en partnerships te hebben! In Spanje is een aantal dealers Calldrip aan het proberen en wij zijn partner van Walcu CRM voor de Benelux, specifiek voor onafhankelijke autobedrijven.

Maar goed, u leest deze artikelen niet om mij te laten terugkijken op mijn kinderjaren, het gaat u erom hoe wij bijvoorbeeld content maken die u verder kan helpen, toch?

Echte content

Voor die content zit ik in een vliegtuig naar Salt Lake. Calldrip is in Utah gevestigd, en de laatste jaren hebben wij met Koby Jackson, de CEO, en Forest Ward, de COO, bijna wekelijks een Zoom-meeting. Dat deden we al voordat iedereen ging Zoomen door corona. Hoe goed Zoom ook is, het is niet te vergelijken met een inhoudelijk en live gesprek tussen partners.

 

Calldrip is succesvol in Nederland en België omdat het basisprincipe werkt! De klant van nu heeft geen tijd en als je op het verkeerde moment belt, neemt de klant de telefoon niet op. Bovendien wil hij de informatie meteen ontvangen. Calldrip maakt dit allemaal mogelijk, is simpelweg superieur! Door direct te bellen en de verkoper te helpen om geen tijd te verliezen in de opvolging van die kans, bel je voor de klant op het juiste moment (wellicht niet voor de verkoper) om alle informatie direct te geven.

Door de gesprekken op te nemen, kunnen we goed de resultaten meten. Zijn het gesprekken of voicemails en zijn er afspraken gemaakt? De gesprekken worden bijna real time beoordeeld door onze #DCDW Quality Managers en ook zetten we steeds vaker AI en ChatGPT in.

De komende dagen gaan wij kijken, wat de volgende stappen zijn! Hoe kunnen wij dealers en importeurs nog beter helpen en beschikbare data zo presenteren dat wellicht andere keuzes worden gemaakt? Zeker als het om marketing gaat!

Andere keuzes

Ik heb zelf ook keuzes gemaakt, onder meer bij de Ligier Store Doesburg. Daar waren Facebook en FB-leads dominant, voor een gunstige Cost Per Lead bovendien. Door alle gesprekken te beoordelen, consequent de scripting te volgen en de tekst op de advertentie aan te passen, werd de uitkomst beter.

Door alles te optimaliseren, hebben wij besloten niet meer te adverteren op Facebook. Gebaseerd op data, kunnen wij nu zeggen dat onze doelgroep niet bestaat op Facebook… De gesprekken uit Calldrip zijn de basis om het proces aan de verkoopkant te optimaliseren en daardoor uit te sluiten dat het aan de ‘verkoop’ ligt. Ik ben benieuwd welke ideeën we kunnen bedenken om de online lead opvolging nog beter te maken.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!