Nieuweautokopen.nl en de cijfers van 2010 | Nieuwe auto kopen via internet

De groei van autowebwinkel Nieuweautokopen.nl zet onverminderd door.
De webwinkel voor nieuwe auto’s die vijf jaar geleden werd opgericht, heeft afgelopen jaar bijna 400% meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Vooral zuinige, compacte auto’s met een A-label zijn enorm in trek.

De groei van Nieuweautokopen.nl in het afgelopen jaar is tekenend voor de vlucht die het kopen van een nieuwe auto via internet heeft genomen. Paul de Vries, eigenaar van Nieuweautokopen.nl: “Steeds meer consumenten kiezen voor gemak en kopen een nieuwe auto vanuit hun luie stoel. In 2009 verkochten we 170 auto’s, het afgelopen jaar zijn we gegroeid naar 654 stuks en maandelijks 180.000 unieke bezoekers. Ons succes is eenvoudig te verklaren: wij zijn de enige webwinkel die de koper de mogelijkheid biedt om zijn auto in te ruilen. Daarnaast werken wij met offertes, wat het voor de consument makkelijker maakt om prijzen te vergelijken en te onderhandelen.”

Het inruilen van een auto, de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen en het enorme aanbod van meer dan een miljoen modellen, maken dat Nieuweautokopen.nl inmiddels een leidende positie heeft verworven onder de autowebwinkels. Mede door de zekerheden die de site biedt. Nieuweautokopen.nl is als enige aangesloten bij de branchevereniging BOVAG en deThuiswinkelorganisatie. De consument weet zeker dat hij via een vertrouwd kanaal koopt.

De meest verkochte auto bij Nieuweautokopen.nl in 2010 waren de Skoda Fabia Greenline en de Fiat Punto Evo. Vooral de vriendelijke aanschafprijs in combinatie met de groene energielabels en de aantrekkelijke korting van NIeuweautokopen.nl maakten de auto’s tot verkooptoppers. De Vries: “De populariteit van de Fabia en de Punto Evo zijn bij ons enorm, maar we zien wel dat steeds meer andere modellen de aandacht trekken van de online-koper. Wij zijn dan ook blij dat wij alle merken en modellen kunnen aanbieden die in Nederland zijn toegelaten. Vaak ook nog eens tegen zeer scherpe tarieven.”

De toekomst ziet De Vries met vertrouwen tegemoet. De oprichter van Nieuweautokopen.nl: “Steeds meer consumenten zien de voordelen van onze unieke formule van kijken, offerte aanvragen, inruilen en kopen. En dat allemaal vanachter de computer en zonder risico. Nieuweautokopen.nl zal door samenwerking met grote en belangrijke partners als Carros en De Autotelegraaf onder de aandacht van een nog breder publiek komen. Ik verwacht dat we in 2011 de aantalen van 2010 ruimschoots gaan overtreffen. Nieuweautokopen.nl kan als enige het volledige aankooptraject op internet aanbieden. Zonder haken, zonder ogen en precies zoals de klant het wil. Onze formule slaat aan, dat hebben we afgelopen jaar wel bewezen.”

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!