Nieuwe Feature voor Wheelerdelta inzake biedingen op Marktplaats

Nu minimum bod mogelijk bij Wheelerdelta

Wheelerdelta, een van de meest gebruikte tools om nieuwe en gebruikte auto’s online te zetten, heeft een nieuwe feature waarmee adverteren op Marktplaats voor veel dealers en autobedrijven makkelijker wordt. Verkopers vinden het meestal lastig als een koper te weinig geld biedt op een auto. Wat ook als lastig wordt ervaren is als er genoeg wordt geboden, maar de koper de auto niet komt ophalen als de deal bezegeld lijkt. Hoe dat komt? Simpel, voor de meeste kopers op Marktplaats is de biedknop een knop om in contact te komen met de aanbieder. Niet meer en niet minder, en dat vergeet menig verkoper nogal eens. Wheelerdelta speelt daar op in door het bieden beter te stroomlijnen door een minimum bod in te stellen. Wordt er minder dan het minimum bedrag geboden, dan functioneert de biedknop niet.

unnamed

Hoe werkt het?

Het werkt simpel. Eerst zet je het vinkje aan dat biedingen toestaat. Daarnaast kun je aangeven of je alle auto’s op Marktplaats wilt adverteren of of je dit per stuk gaat bepalen. Zie het screenshot hierboven. Daarna vermeld je per auto de minimum prijs die geboden moet worden. Je kunt een minimum prijs kiezen die bijvoorbeeld € 1,-onder de vraagprijs ligt, maar dan respecteer je de klant niet helemaal. Zie onderstaande schermafbeelding.

unnamed (1)

Wat ziet de klant?

De bezoeker op Marktplaats ziet direct waar zijn bod minimaal aan moet voldoen om de biedfunctie te kunnen gebruiken. Veel potentiele bieders zullen hierdoor afhaken, schat ik in en dat is eigenlijk jammer, want elk bod zou de startpunt van een dialoog moeten zijn.

Andere kopers, die dieper in de salesfunnel zitten, zullen wellicht een meer gericht bod uitbrengen. Nadeel is wel, dat als de potentiele koper biedt wat de verkoper als minimum bod voor ogen heeft, de koper verwacht de auto voor dat bedrag te kunnen kopen. Ook dan dient er een dialoog opgestart te worden, want alleen een mailtje de deur uit doen met ‘akkoord’, werkt ook weer niet.
Voor de slimmeriken onder ons: wat ook niet werkt is een minimum bedrag invoeren dat hoger ligt dan de vraagprijs. Marktplaats zal in dat geval de advertentie niet willen tonen, maar dat lijkt me logisch.

unnamed (2)

Wheelerdelta krijgt een audit

Op het moment van schrijven zijn wij bij de #DCDW bezig om een audit te doen op het product van Wheelerdelta. Het wordt een onafhankelijk rapport waarin alle zaken van Wheelerdelta worden beschreven. De goede punten, de mindere punten en we geven aan waar het bedrijf de komende maanden mee bezig zal zijn. Dit wordt het eerste bedrijf in een lange rij dat wij als #DCDW gaan doorlichten. Zo kunnen wij de markt van een onafhankelijke review voorzien en duidelijk maken wat de voor- en nadelen van een bepaald pakket zijn. Wordt vervolgd.

unnamed (3)

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig Key Automotive Spokesperson bij eBay(Marktplaats) nadat hij Nieuweautokopen.nl in 2015 verkocht aan eBay. Paul is founder en CEO van de #DCDW Academy en presentator van de #DCDW Podcast. Tevens is hij een veel gevraagd spreker op het gebied van de online automotive bij dealers en importeurs.  Paul is winnaar van de prestigieuze Lighthouse Award 2016 in de VS! `Lead the Way op de digitale snelweg is het nieuwe boek van Paul, dat gebruikt kan worden als gids in de online automotive. Meer informatie vindt u op: DCDW.nl.

Podcast Paul

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!