Nieuwe auto’s met korting via internet te koop!

Een bezoek aan het autobedrijf is niet meer nodig, om een nieuwe wagen te kopen met een zo groot mogelijke korting. Via www.nieuweautokopen.nl is een aantal muisklikken sinds vorige week genoeg om van vrijwel alle merken en types de maximale korting in beeld te krijgen. Voorwaarde is wel dat de auto via internet wordt besteld. Het prijsvoordeel kan oplopen tot 35 procent. De Apeldoornse initiatiefnemer Paul de Vries, dealer van SsangYong, speelt met de site in op de mogelijkheden die zijn gecreëerd door voormalig eurocommissaris Monti

Om een nieuwe auto van een bepaald merk te mogen verkopen, hoef je al lang geen ‘dealer’ van dat merk meer te zijn. Doordat de markt is vrijgegeven, zou een supermarkt bij wijze van spreken auto’s tussen de spruitjes en pakken wc-papier kunnen aanbieden.

Consumentenelektronicagigant Mediamarkt had onlangs in Rotterdam al 20 Smarts in de aanbieding, tegen een korting van 33% op de netto catalogusprijs. Dat was € 5000,– goedkoper dan bij de dealer om de hoek. Wie een nieuwe auto aanschaft via de vorige week gelanceerde internetsite, krijgt zijn voertuig juist wel via een dealer geleverd.

De Vries brengt op www.nieuweautokopen.nl het scherpste aanbod van een grote hoeveelheid Nederlandse dealers bijeen. De via internet bestelde auto kan dus bij een dealer vanuit het hele land vandaan komen. Kortingen die in de toonzaal doorgaans slechts na flink onderhandelen worden bedongen, worden via de site direct aangeboden. Voor een doorsnee wagen die niet ergens in voorraad staat maar speciaal voor de klant wordt besteld, gaat het in de meeste gevallen om 7 tot 10% korting op de catalogusprijs (verkoopprijs minus belastingen). Ook worden echter auto’s met veel hogere kortingen aangeboden. Dat nieuwe auto’s zo goedkoop worden ‘gedumpt’ komt onder meer doordat importeurs soms van voorraden af willen. Importeurs van bijvoorbeeld Japanse, Koreaanse en Amerikaanse merken voeren een grote partij auto’s in, waarvan vaak uiteindelijk enkele auto’s moeilijk verkoopbaar blijken. Die auto’s worden desnoods tegen kostprijs of met een klein verlies verkocht. Ook individuele dealers willen soms diep gaan om auto’s kwijt te raken.

Ze kunnen leuke bonussen verdienen als ze hun verkoopdoelstelling halen. De laatste paar auto’s die voor een bepaalde datum wegmoeten, gaan dan zonder probleem weg tegen inkoopsprijs. ‘Mijn klanten profiteren daarvan’ zegt Paul de Vries. De autobranche is een van de weinige branches waarin mensen nieuwe artikelen nog niet massaal via internet bestellen, weet De Vries. ‘De prijs is het argument waarom mensen dat zouden willen doen’, zegt hij. ‘Ook bij auto’s is die ontwikkeling niet tegen te houden. Je hoeft niet meer allerlei autobedrijven langs en onderhandelen over de prijs. Gewoon type of prijscategorie aangeven, op een bevestigingsmail reageren en daarna het toegestuurde contract ondertekenen.

Lees ook

13 maart 2023

Dan doe je het lekker niet!

6 maart 2023

Als je online niet wint, win je ook offline niet!

27 februari 2023

Een ander perspectief: “Marketing is ontwikkeld om traffic te generen, niet om auto’s te verkopen!”

20 februari 2023

Waarom er een “standaard”​ moet komen voor het doorsturen van leads!