NADA2016 in Las Vegas gaat beginnen! Lets connect!

De NADA 2016 gaat beginnen! Welke workshops zijn interessant?

NADA-2016

Ons jaarlijks ritueel gaat weer beginnen, de NADA, het Amerikaanse dealercongress dit keer in Las Vegas. Sinds 2009 ben ik er nu elk jaar en dat bevalt mij wel. Immers het is een week weg van alle drukte, hectiek en waanzin van de dag! Samen met mijn vrouw, die voor haar zelf leuke dingen gaat doen in de steden die wij bezoeken, ga ik mijzelf 4 dagen onderdompelen in nieuwe, relevante, maar soms ook saaie informatie.

De NADA bestaat uit een programma van 4 dagen met workshops, General Sessions en een mega bedrijven beurs waar als je goed kijkt ook zeer veel te zien en te horen is! Dit jaar zal het niet anders zijn, behoudens dat wij vanuit Marktplaats en Nieuweautokopen.nl zelf ook deelgenoot uit maken van het programma door op zaterdag zelf ook een presentatie te houden op de eBay stand voor de Nederlandse delegatie met een bekende NADA spreker: Brian Pasch

Welke workshops te bezoeken?
Het meest moeilijke in mijn geval is vaak naar welke workshops ga je? Immers er zijn er genoeg, en niet iedere workshop wordt dagelijks gegeven, dus je moet keuzes maken. Vaak is het zo, dat je eenmaal in een workshop niet meer weg gaat, ondanks dat de informatie niet echt relevant kan zijn. Amerikanen zijn daarin wat makkelijker, die lopen gewoon weg, Europeanen zie je het langer volhouden…Maar goed welke workshops ga ik bezoeken en welke gaan wij dus bespreken in de komende webinars en #DCDW(Digital Car Dealer Workshops)?

Donderdag 31 maart
* 12:15 uur: Beyond the BDC: The Business Development Dealership door David Kain. Deze workshop gaat over het BDC/KCC model en hoe je deze kunt uitbreiden en laten groeien in je dealerbedrijf. David is één van de meest onderscheiden internet sales trainers van de US en ook oprichter van Ford Direct.

* 14:00 uur: Killer Mobile Marketing Strategies that drive sales door Ali Amirrezvani. Eén van de beste sprekers die ik de afgelopen jaren heb ontmoet! Sessie gaat over de wijze waarop je als dealer je online aanwezigheid op mobiel kan vergroten en verbeteren. Daarnaast de laatste updates over Google SEO optimalisatie voor je mobiele website.

* 15:45 uur: Implement a Web Presence Management Strategy door Brian Pasch. Een spreker die we allemaal wel kennen! Deze sessie gaat over een online strategie voor dealers welke toeziet op de ROI op al hun investeringen online. Als het gaat over social media, eigen website, 3rd party websites etc.

* 20:00 uur: AWA Awards uitreiking. Nieuweautokopen.nl is wederom genomineerd voor een AWA Award in de categorie EU Websites, welke wij vorig jaar voor het eerst wonnen! Ben benieuwd hoe het nu afloopt voor ons! Daarnaast mag ik de AWA Lighthouse Award ontvangen uit de handen van Cliff Banks, de winnaar van vorig jaar.

Vrijdag 1 april
* 10:30 uur: Why Met BDC’s are broken door Sean Bradley. Sessie over het modeverschijnsel, of toch iets wat de dealer echt nodig heeft: Een KCC/BDC model. 80% van de BDC’s in de VS kosten geld in plaats dat ze geld verdienen.

* 14:00 Opening van de NADA 2016 General Session. Een echt Amerikaanse wijze van het openen van een event. Het leger komt binnen om de vlag te brengen, het volkslied wordt gezongen en allemaal van dit soort zaken. Leuk om mee te maken, vind ik zelf, maar voor sommige iets te veel van het goede!

Zaterdag 2 april
* 08:30 uur: Seven Google Secrets you Need to know door Rishiraj Chowdhury sessie over 7 zaken die je kan verbeteren in je dealerwebsite om beter en vaker gevonden te worden door Google op pagina 1. Niet dat ik geloof dat dit simpel is, maar toch benieuwd wat ze gaan brengen.

* 10:15 uur: Fix the Phone: Phone Process and the financial statement door Chip King. Sessie waar ik vorig jaar ook ben geweest en veel zaken had, waarmee ik onze dienstverlening ook kon verbeteren direct na thuiskomt, benieuwd dus naar de nieuwe inzichten!

* 12:00 uur: eBay / Marktplaats en Nieuweautokopen.nl sessie met Brian Pasch over de nieuwste inzichten vanuit de VS, waar Nederlandse dealers gebruik van kunnen maken. Deze sessie vind plaats op de eBay Motors stand en is vrij toegankelijk voor alle Nederlandse deelnemers. Het thema van de NADA 2016 is immers: Connect

* 15:00 uur: General Sessie met onder andere Howard Dean een ex gouverneur van Vermont en Karl Grove Deputy Chief van George Bush

Zondag 3 april
* 09:00uur: Inspiratie sessie met één van de meest bekende NFL spelers van Amerika: Peyton Manning. De zondag sessies zijn altijd zonder uitzondering de meest inspiratie gevende presentaties van de NADA.

* 10:45 uur: The New Internet Dealership door Sean Bradley. Hoe wordt je een echte online speler als dealer staat in deze sessie centraal!

* 13:00 uur: The Future of Automotive Retail Sales and Your dealership door Peter Leto. Hoe kun je middels nieuwe technologie het veranderde consumentengedrag beïnvloeden en in jouw voordeel beslechten? Ben benieuwd!

Tussen alle workshops door is er dus tijd genoeg om over de beurs te lopen en alle toeleveranciers te bekijken. Van leveranciers van complete wasstraten, werkplaatsen tot een privevliegtuig fabrikant (US dealers mogen wel geld verdienen) bieden hun waar aan! Voor mij altijd leuk om vooral alle online gerelateerde bedrijven te bezoeken zoals Autotrader, Dealer.com Vinsolutions etc om ook daar de nieuwste ontwikkelingen van dichtbij te zien, middels demo’s en presentaties. Al met al worden het dus 4 volle dagen, maar het is voor mij althans genieten! Uiteraard zal ik elke dag een update geven over de workshops en de relevante informatie met jullie delen!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!