NADA 2016: Wat waren mijn ervaringen?

NADA 2016 is over! Wat hebben wij geleerd?

De NADA 2016 is klaar en we zijn allemaal weer veilig thuis! Meer dan 50 Nederlandse dealers, toeleveranciers, universele autobedrijven, pers en Bovag waren afgereisd naar Las Vegas om deel te nemen aan deze 99e editie van de NADA. Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik mijn tijd nuttig besteed aan het volgen van zoveel mogelijk workshops en mijn tijd te gebruikt om alle nieuwe zaken op de enorme bedrijvenbeurs te absorberen.

Bedrijvenbeurs die zijn gelijken niet kent.

Veel tijd spendeer ik op de bedrijvenbeurs, vooral de online bedrijven krijgen steeds meer de overhand op de beursvloer. Enorme bedrijven als Cox Automotive staan er met al hun labels zoals: Autotrader.com, Dealer.com, Vinsolutions, Vauto en Dealertrack. Neem je dan de tijd om de demo’s tot je te nemen, dan ontdek je vaak een bepaalde wijze van werken, niet op zich de techniek is dan leidend voor mij, maar meer de gedachte erachter: “Why?”

eBay stand en Brian Pasch

Op zaterdag hadden wij zelf als eBay zijnde, een presentatie georganiseerd met niemand minder dan Brian Pasch. Nieuweautokopen.nl en Marktplaats zijn namelijk onderdeel zoals wellicht iedereen weet van eBay en eBay Motors had ons de gelegenheid gegeven om de stand om te bouwen en om deze presentatie mogelijk te maken. Vrijwel de hele Nederlandse delegatie was aanwezig op de stand, dankzij de Bovag die ons opnam in het officiele programma! Brian nam ons mee in alle nieuwste inzichten vanuit de VS die wij in Nederland kunnen gebruiken om een voorsprong te nemen op onze concurrenten. De samenvatting en de hele presentatie zullen wij vanuit Nieuweautokopen en Marktplaats op een later tijdstip voor iedereen beschikbaar maken.

Meer weten over de NADA 2016?

Wilt u meer weten over de NADA 2016, dan hebben wij zeker goed nieuws! Marktplaats en Nieuweautokopen.nl organiseren op 11 april een webinar over de NADA 2016 en op dinsdag 19 april een speciale Digital Car Dealer Workshop #DCDW in Almere voor onze klanten waarbij de belangrijkste inzichten vanuit de NADA 2016 centraal staan. Aanmelden voor het webinar kan hier & voor de #DCDW hier.

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig head van Nieuweautokopen.nl bij Marktplaats en eBay, nadat Paul Nieuweautokopen.nl in 2015 heeft verkocht aan eBay. Paul is tevens blogger, schrijver, sales trainer en geeft vaak workshops in betere conversies in online leads en salespresentaties bij dealers en importeurs. `Lead the Way op de digitale snelweg is het nieuwe boek van Paul, welke gebruikt kan worden als gids in de online automotive. Meer informatie vindt u op: Kannietbestaatniet.nl.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!