Met een Ligier Citycar naar Parijs!

Met de Ligier JS43, met startnummer 9 naar Parijs als Tribute aan de overwinning van Ligier en Olivier Panis in de Grand Prix van Monte Carlo! Onze reiswagen? De Ligier JS60 Heritage Edition!

Ja, ik ben het met je eens, het lijkt een stom idee: met een Ligier #citycar van Nederland naar Parijs rijden. Maar ja, het kan en dus gaan wij deze monstertrip aankomend weekend doen!

De Ligier JS60 Sport Ultimate aangepast naar de Ligier JS43 Heritage Edition

Vorig jaar, bij de opening van Ligier Store Doesburg, maakte ik een paar keer gekscherend een opmerking tegen Bart Seelen van Ligier Benelux: “Waarom rijden wij niet met een Citycar naar Parijs, om op de Champs-Élysées een selfie te maken?” Het antwoord van Bart Seelen was: “Ja, waarom niet?”. Belangrijker dan het idee is de reden achter zo’n trip naar Parijs. Je moet immers een doel hebben.

Welnu, redenen zijn er genoeg. Je kunt bijvoorbeeld laten zien dat, ondanks de beperkte snelheid, je wereld met een Citycar heel groot kan zijn, mits je de tijd neemt om ergens te komen. Kijk, wij verkopen de Ligiers #citycars graag aan jongeren, maar ook aan mensen die om wat voor reden dan ook niet met een auto kunnen rijden. Voor ons is dat ‘vrijheid van ongekende meerwaarde’. Het vergroten van je wereld, is dus een van de doelstellingen. Ook willen we laten zien wat je onderweg tegenkomt, als je zo’n reis maakt.

‘vrijheid van ongekende meerwaarde’

Er zijn meer redenen. Ligier is van origine Frans en dus ligt het voor de hand om naar Frankrijk te gaan. Het merk komt overigens niet uit Parijs, maar uit de Vichy-regio en ik ga eerlijk zijn, Vichy was mij net even te ver.

Ligier heeft vooral geschiedenis geschreven in de Formule 1, met name met Olivier Panis als winnaar van de Grand Prix van Monaco in 1990.

Vanwege deze overwinning hebben wij een specifieke Heritage Edition gemaakt, inclusief bijbehorende merchandise zoals hoodies, caps en poloshirts. De Heritage Edition is gebaseerd op een Ligier JS60 Sport Ultimate, modeljaar 2023, maar is omgebouwd tot de JS43 van Olivier, inclusief striping en op het dak het circuit van Monaco!

Om die historische overwinning te vieren en om aan te tonen dat een Citycar op een veilige manier je wereld kan vergroten, vertrek ik samen met vriend Frank Biesterbos vrijdag vanuit Doesburg met de JS43. Wij hopen zaterdag zonder tanken, want we willen de trip op één tank diesel doen, een selfie te kunnen maken op de Champs-Élysées in Parijs!

Natuurlijk gaan we onze ervaringen onderweg delen. Welke belemmeringen kom je met je Citycar tegen in Nederland, België en Frankrijk? Waar kan je wel en waar kun je vooral niet rijden?

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!