Mentale vrijheid!

Afgelopen zaterdag was een leuke dag! Ik had geen afleveringen bij de Ligier Store Doesburg, dus ik kon mij rustig richten op onze potentiële klanten: de honderden leads in ons Lead Management Systeem Walcu en de manier waarop ik ze zou willen benaderen.

Myli klanten..

Een groot aantal heeft interesse in de Myli, een elektrische Citycar van Ligier. Wij kunnen deze belangstellenden met een druk op de knop een e-mail, WhatsApp of SMS sturen met bijvoorbeeld een leuke video van de Myli en een Call to Action om langs te komen. We bieden ook aan om bij de klant langs te gaan.

Geen afleveringen en zeker niet op zaterdag!

Je merkt, dat als je geen afspraken hebt voor afleveringen, je mindset beter wordt. Je staat open voor klanten en voor potentiële leads. En ik vind het gewoon leuk om leads op te volgen. Bijvoorbeeld vanwege de verrassing bij die mensen die binnen de minuut worden gebeld en die je dan kunt overtuigen om een volgende stap te nemen. Meestal is dat een (vervolg)afspraak. Ik praat over die stappen, ik train erover, maar die opvolging zelf doen, geeft zoveel voldoening, zeker als het werkt! Een goed eerste gesprek is de basis voor een sale in de nabije toekomst!

De telefonische lead

Ik zie ook heel sterk dat één leadsoort er echt bovenuit steekt! En dat is de telefonische lead! De afkomst daarvan kan divers zijn: een eigen website, Marktplaats of een ander portal. De kwaliteit is altijd goed! Net als afgelopen zaterdag!

Een echtpaar belt op. Of wij een gebruikte brommobiel/citycar van een bepaald type hebben. Wij hadden dat model inderdaad, en wij maakten een afspraak voor dezelfde middag. Nadat het echtpaar kwam, en de Ligier bekeek, zijn wij gaan proefrijden. Die rit overtuigde. Het echtpaar was al zo lang op zoek naar een bepaald type JS60 met weinig kilometers. Zij wilden niet over één nacht ijs gaan, ook al waren ze al langer op zoek en hadden ze al meerdere adressen bezocht. Dit was de brommobiel die ze zochten!

Toch deden ze het niet, de deal closen…of toch wel?

Dus bij de closing aangegeven dat zij een goede brommobiel zouden kopen, een Ligier JS60 met deze kilometers, inclusief onze eigen Ligier BOVAG-garantie! Ik stelde voor om de deal te sluiten. En toch deden ze het niet…

Toeval of niet, ik had in de vakantie een audiotraining gevolgd over 100 closes in de automotive. En aan één van die closes moest ik denken en dat zei ik tegen de klant.
Mijn uitleg aan hen: “Ik begrijp u! Veel van onze klanten willen eerst nog even over de deal nadenken. Echter, het nemen van de beslissing geeft ook heel veel rust, in de wetenschap dat u een goede brommobiel bij de juiste dealer koopt. Er is namelijk altijd een alternatief! Als u de beslissing nu neemt, geeft u dat ook mentaal weer rust, omdat u een goede beslissing hebt genomen. Zullen we het netjes voor elkaar maken?”

Hun antwoord? “Ja, laten we dat maar doen, wij hebben er een goed gevoel over!”

Mentale rust. Dat is goed voor de verkoper, hij kan zich richten op een van de belangrijkste zaken van zijn werk: de closing! En ook zeker voor de klant. Als jij weet dat jij het beste voorstel doet, een eerlijke auto verkoopt en goede service verleent, waarom zou je dan niet een beetje druk uitoefenen om de deal te closen?

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!