Marktplaats kan je veel brengen….zelfs een kerk!

Een kerk door Marktplaats

Natuurlijk, ik ben spokesperson en ambassadeur van Marktplaats voor de autobranche. Logisch dus, dat ik zeg dat Marktplaats je veel kan brengen. Toch is een nuance op zijn plaats. Ik zeg dit vanuit een ander perspectief, gebaseerd op de ervaringen met het bedrijf van mijn vrouw.

IL Fienile

Ik heb het al eerder geschreven, mijn vrouw Olga runt IL Fienile, een winkel in brocante in Velp, vlakbij De Steeg waar wij wonen. Jarenlang is zij bezig geweest met het kopen en verkopen van oude meubels en decoratie voor interieurs. Zo’n acht jaar geleden besloot ze om een winkel te beginnen. Sindsdien is het echt een bedrijf geworden. Voor Il Fienile zoekt Olga elke dag op Marktplaats naar handel. Voor de goede lezer: inderdaad, beste autobedrijven en dealers, dat kunnen jullie ook, Marktplaats afstruinen op zoek naar handel.

Voor haar winkel zoekt Olga elke dag op Marktplaats naar handel! Goede inkoop maakt simpele verkoop!

De kerk

Olga zag een advertentie met kerkbanken op Marktplaats afgelopen mei. Die banken stonden heel toevallig in De Steeg. Dus wij bellen en meteen kijken. Olga gaat het gesprek aan met de eigenaar van de banken en de kerk (een stichting) en al pratende komen zij uit bij de plannen die de stichting heeft met de kerk. Wat blijkt? De stichting wil de kerk verkopen.

Van kerkbanken naar kerk

Je gaat op pad om een paar kerkbanken te kopen en je komt thuis met de hele kerk, inclusief inventaris. Die kerk wordt de nieuwe locatie voor Olga’s brocantewinkel. Het klinkt eenvoudiger dan het is. Het kooptraject heeft maanden geduurd, we wisten niet helemaal waaraan we begonnen. Zakendoen met een stichting, erfpacht, gemeentelijk monument, er kwam nogal wat bij kijken.

De sleutels

Inmiddels is alles rond en hebben wij sinds een week de sleutel van de kerk. Het plan is om op 3 december open te gaan. Voor die tijd nog even verhuizen van de oude paardenstallen waar we nu zitten, naar die fantastische locatie in ons eigen dorp. De kerk krijgt een nieuwe bestemming, met respect voor gebouw en omgeving, onze ‘oude’ kasten krijgen een nieuw thuis.

De kerk krijgt een nieuwe bestemming, met respect voor gebouw en omgeving, onze ‘oude’ kasten krijgen een nieuw thuis.

Social Selling

De winkel heeft mij geleerd dat wat ik doe in de automotive ook opgaat voor kasten. De verkoop gaat voornamelijk via Social Selling, onder meer via Instagram, Facebook en ook Marktplaats. Dat blijft zo, als straks de kerk open is, blijft de winkel ondergeschikt aan de onlinekanalen. Online is onze outlet naar de consumentenbase. En corona heeft de waarde van die kanalen nog eens benadrukt. Dankzij online kunnen wij blijven inkopen en verkopen. Ondanks alle restricties, ondanks dat we zoveel mogelijk thuisblijven en de winkelstraten uitgestorven zijn.

Primaire winkel is online!

Omdat we veel online doen, hebben wij elke dag te maken met leads die opgevolgd moeten worden. Dat doen we inmiddels volgens een proces dat gelijkenissen vertoont met…juist, de automotive. Via Marktplaats komen biedingen bij ons binnen. Wij zien zo’n bieding als het startpunt van een dialoog. Hoe laag de prijs ook is, het is aan ons om de koper te overtuigen van onze meerwaarde en dus hogere prijs. Het is dus niet de taak van de koper om te laten zien dat hij koopbereid is.

Avontuur!

Al met al is het een avontuur waar ik veel inspiratie uit haal voor mijn werkzaamheden in de automotive. Dankzij de winkel maak ik ook kennis met heel basale zaken. Denk daarbij aan de presentatie van de koopwaar, de opvolging, de marketing en de aflevering. Dat afleveren is soms best lastig; weer een zaterdag met kasten aan de gang. Aan de andere kant, het maakt je ook dankbaar. Dankbaar voor de kansen die je krijgt en dankbaar dat er een platform is zoals Marktplaats. Dankzij dat platform krijg je kansen. Althans, als je goed om je heen kijkt en die kansen ziet. Dat geldt voor ons met onze kasten, dat geldt voor autobedrijven en dealers die willen kopen en verkopen. Zie kansen en benut ze. Ga ervoor met Marktplaats!

 

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!