Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom: de website is online!

Ligier Store Doesburg, het eerste Experience Center van het merk Ligier, Microcar en Ligier Professional in Nederland, is deze week live gegaan met zijn belangrijkste showroom: de website.

Ligierstoredoesburg.nl

De website is volledig nieuw ontwikkeld met slechts één gedachte: er moeten zomin mogelijk belemmeringen zijn voor de consument om informatie over de Ligiers en Microcars te vinden, maar dat ook het aankopen of privéleasen van een nieuwe Ligier voor de volle 100% online afgewikkeld kunnen worden.

Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom: de website is online!

Op de website is er veel aandacht besteed aan de wijze waarop de voorraad wordt gepresenteerd. Door middel van Used Car Controller (UCC) worden de nieuwe brommobielen naar de website gepusht. Daar worden de foto’s door middel van de Spincar-techniek omgezet in een 360-graden spin van binnen- en buitenkant. Door zogenaamde ‘hotspots’ aan te klikken kan de online koper alle bijzonderheden van de auto zien en ervaren. Binnenkort komen ook het nieuwe draaiplateau van FotoProto en de nieuwste fotocamera’s binnen zodat de beelden en 360-graden spin van een nog betere kwaliteit worden. Na het invullen van enkele gegevens kiest de websitebezoeker zelf de volgende stap: bijvoorbeeld meer informatie over een bepaald model, een middels Autotelex Pro bepaalde inruilwaarde of direct een volledige online aankoop met betaling bij aflevering.

Binnenkort komen ook het nieuwe draaiplateau van FotoProto en de nieuwste fotocamera’s binnen zodat de beelden en 360-graden spin van een nog betere kwaliteit worden.

Informatiezoekende consument

Voor de informatiezoekende consument is er slecht één Call-to-Action-knop. Na het invullen van een paar gegevens kan de consument zijn opties kiezen. Dat kan een volledige online-aankoop, inclusief betaling via een beschermde omgeving van Notarieel Betalen zijn. Deze flow is zo opgezet, dat de consument pas bij aflevering betaalt.

Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom: de website is online!

Reserveren en andere mogelijkheden

Reserveren is ook mogelijk, en dat kan voor maximaal 5 dagen zonder voorwaarden vooraf. Een van de kernpunten van de Ligier Store is namelijk: transparant in elke manier van kopen.

De andere mogelijkheden die de online klanten hebben, is het opvragen van een voorstel, een privélease-offerte aanvragen en of een verzoek tot een inruilvoorstel (straks realtime).

De andere mogelijkheden die de online klanten hebben, is het opvragen van een voorstel, een privélease-offerte aanvragen en of een verzoek tot een inruilvoorstel (straks realtime).

De opzet is dusdanig, dat de manier waarop de klant wil kopen, wordt gefaciliteerd op de website. Wil hij volledig online? Dan kan dat. Wil hij een afspraak maken? Dan zorgt AutoChat automatisch voor een afspraak. Ook SMS- en WhatsApp-conversaties worden actief ondersteund.

Afspraak maken - Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom- de website is online!

De Live Store

Een van de grootste noviteiten is de Live Store. De locatie, met daarin het Experience Center, is er om de website te ondersteunen. Dit doen wij door de Live Store live te zetten. Door middel van een simpele klik op de knop kan de online bezoeker een Facetime-gesprek opstarten met de Ligier Store medewerkers. Hij kan dan vanuit huis alle modellen, kleuren en types bekijken die in de Ligier Store worden tentoongesteld.

Facetime-gesprek Afspraak maken - Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom- de website is online!

Op dezelfde manier gaat de Ligier Store ook om met voorstellen en verzoeken tot privélease. Facetime, Zoom, Google Meet of Microsoft Teams worden nadrukkelijk gebruikt om online first te denken.

Uiteraard is dit alles slechts de eerste stap in het creëren van de beste website voor consumenten, op zoek naar een nieuwe Ligier of Microcar? Nieuwe updates zullen snel volgen. Uiteraard kun je ons altijd bereiken op het volgende nummer: 013794501!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!