Leadopvolging belangrijk, ook in 2024!

Ik kan bijna niet wachten tot 2024! Want ook het komende jaar is leadopvolging belangrijk; zullen we het maximale uit de online en telefonische leads moeten zien te halen. Vergeet de afgelopen twee jaar, toen tien kopers in de winkel kwamen voor die ene auto. Veel verkopers die in die periode begonnen, en alleen die jaren hebben meegemaakt, moeten gaan vechten voor een deal, en daar is helemaal niets geks aan!

Meer aanvragen voor trainingen

Ik merk het zelf aan het aantal aanvragen voor presentaties, salestrainingen, off- en online, en aanvragen voor Calldrip! Vooral Calldrip gaat zijn waarde weer bewijzen voor veel autobedrijven. In goede tijden bellen potentiële klanten zelf de verkopers om een offerte te mogen ontvangen. Dat gebeurt niet meer en nu moeten verkopers weer aan de bak. En hoe sneller je belt, des te groter de kans op een telefonische dialoog, des te sneller kom je met die beller tot een afspraak en dus een deal.
Weer eens stap verder

Calldrip Automation
Bij Calldrip gaan wij een stapje verder met het opvolgen van leads door AI in te zetten. We hebben de techniek geoptimaliseerd, AVG-veilig gemaakt en voor goede vertalingen gezorgd. Wij zijn nu in staat om elk gesprek dat via Calldrip binnenkomt, binnen een minuut te beoordelen op basis van tien verschillende KPI’s. Denk daarbij onder meer aan het sentiment van de call (positief, gemiddeld, negatief), wel/geen afspraak gemaakt, is er een klacht benoemd, enzovoort.

Er wordt direct een keurige samenvatting van het gesprek gemaakt, die vervolgens wordt gemaild naar de verkoper en de salesmanager. Ook komt de samenvatting terecht in het LMS, zoals LEF en Walcu CRM.
De verkoper ontvangt vervolgens ‘coaching notes’ over wat goed ging in het gesprek en wat wellicht beter kan! Het leuke is dat AI gebruikmaakt van mijn content en kennis om de verkopers beter te maken!

Mijn verwachting

Het is mijn verwachting dat het een uitdaging wordt om de voor 2024 geprognotiseerde verkoopaantallen te halen. Het missen van verkoopkansen wordt dus een nog kostbaardere aangelegenheid. Het opvolgen en converteren van leads moet en kan beter! Fijn dat wij, als #DCDW, de helpende hand kunnen zijn voor importeurs, dealers en autobedrijven om het maximale uit elke lead te halen!

Fijne feestdagen!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!