Kun je nieuwe of gebruikte auto’s verkopen op Facebook?

Dag III van de Digital Dealer Conference

Vandaag de laatste dag van de DDC in Las Vegas, met de keynote speech van Facebook. Het hoofd van de Automotive sector van Facebook die ons dat gaat vertellen. Nu is het zo dat ik niet ga zeggen dat iets niet kan, echter wat is Facebook? Is dat het social medium waar je met je vrienden, kennissen en familie wil communiceren? En wil je daar ook contact zoeken met bedrijven?

Nu hebben veel bedrijven, of liever gezegd “merken” een hoop fans op Facebook zoals Coca-Cola en Porsche, maar dat is ook waar dit soort bedrijven, miljoenen, of miljarden euro’s aan marketinggeld aan besteden, om ons een gevoel te geven bij een merk. Ik kan mij dan ook wel voorstellen dat je zo’n merk “liked”  Maar een dealerbedrijf liken?

Dealerbedrijven hier in de VS zoeken consequent naar nieuwe wegen om hun auto’s te vermarkten, alles wordt geprobeerd en getest, maar op Facebook is er jammergenoeg nog geen dealerbedrijf geweest die er iets van wist te maken. Tuurlijk zijn er dealerbedrijven met duizenden likes, alleen dit zijn goedlopende bedrijven die 1 ding gemeen hebben: “uitmuntende dienstverlening” deze bedrijven worden aanbevolen door klanten aan hun eigen netwerk, niet om op Facebook de nieuwe auto te kopen, maar om hun ervaringen te delen.

Autobedrijven die hun basics niet op orde hebben, is social media het medium om je af te serveren. Oogkleppen op en van alles doen op Facebook met je dealerbedrijf terwijl je basics niet orde zijn, is vragen om problemen in plaats van orders. En heb je de basics op orde? Probeer dan niets te verkopen, deel ervaringen en kennis en laat je klanten je grootste fans zijn.

Meer info over Social Media en Automotive

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!