Kan niet Bestaat niet!

Kan niet, dat is wat ik in 2004 en 2005 consequent hoorde in Automotive land. Je kan geen nieuwe auto’s verkopen online, dat kan niet!

Klanten willen proefrijden, ruiken, kopje koffie drinken, die kopen geen nieuwe auto online! Met wie ik ook sprak, iedereen zei hetzelfde: KAN NIET! En wat ik er ook tegen inbracht, ik kreeg van de “experts” ongelijk. Mijn argumenten waren legitiem, mensen vinden hun nieuwe vrouw of man online, men deelt hun hele leven met iedereen online, je bankzaken, je nieuwe hypotheek, je koelkast, alles doe je tegenwoordig toch online! Maar toch zeiden ze allemaal: Kan niet!

Nu 2008 zeggen ze nog steeds Kan niet! ondanks dat we al 30 maanden elke maand nieuwe auto’s afleveren aan nieuwe klanten en elke maand een beetje meer. En weet je; “Kan niet” Bestaat niet! Zo lang je maar gelooft in je missie en je wilt kwaliteit leveren dan kan alles.

Natuurlijk is er veel fout gegaan in die 30 maanden, alleen hebben we elke maand de website een beetje beter gemaakt, elke maand weer. En nu met een complete nieuwe website van Nieuweautokopen.nl kunnen we iedereen laten zien dat “Kan niet” dat bestaat helemaal niet!

Bovag lid worden als Nieuweautokopen.nl dat kan helemaal niet zeiden ze in Bunnik. We zijn het inmiddels wel, zelfs de Bovag gaat met zijn tijd mee, ook al duurde de aanvraag wat langer dan anders.

De zg. experts die dit plegen te zeggen, zijn als de dood voor het mistige obscure online gebeuren. Een wereld waar ze geen grip op hebben. Importeurs die om het hardste roepen dat het nooit wat wordt met het online verkopen van nieuwe auto’s! ondanks dat alle onderzoeken zeggen dat het over 10 jaar 20% van de markt is. Dat importeurs, die met het perfecte dealerkanaal, de klant wel centraal kan stellen en dat een website dat natuurlijk niet kan! Kan dus niet!

Klanten willen toch ruiken, proeven, rijden, voelen, natuurlijk willen ze dat! Maar wat men vergeet in al die dure hoofdkantoren, betaald door de dealers, dat de beslissing om voor hun merk te kiezen daadwerkelijk wordt gemaakt bij hun dealer, maar dat de koopbeslissing elders wordt gemaakt. Bij de buurman dealer, die is immers de grootste directe concurrent van de merkdealer, op internet misschien, waar dan ook. Echter dat heeft niets te maken met ruiken, voelen, proeven etc. dat heeft alles te maken met een concurrende prijs, alertheid, scherpte in de onderhandeling en als de deal dichtbij komt; Make the deal!

Het ruiken, proeven, koffie het heeft er allemaal mee te maken, behalve met de echte directe verkoop. Kan dit niet? Kan dus wel. Internet heeft niet die showroom nodig, alleen maar klanten die in de markt zijn voor een nieuwe auto. En ja we hebben toegevoegde waarde voor de klant, voor welk merk dan ook. “Kan niet” bestaat niet!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!