Google Places wordt Google +

Afbeelding

Dealers en Universelen pas op! Google Places wordt Google +

Onlangs is door Google een aantal zaken aangepast waardoor het steeds duidelijker wordt, dat de Sociale Impact van zoeken door Google wordt onderschreven, maar ook met volle kracht wordt ontwikkeld. Google heeft de afgelopen jaren al volop geëxperimenteerd met zaken waarbij Google Places er voor mij altijd wel uitsprong.

Namelijk Google Places is in combinatie met een Smart Phone een echte killer. Als je er goed mee omgaat als bedrijf dan zijn er vele mogelijkheden om prospects te beinvloeden in de ZMOT. Of te wel, je bent in Eindhoven, je zoekt op je Smartphone een Ford dealer, en het eerste resultaat is een Google Places pagina, en dus niet je eigen url. Nu is er al veel geschreven over Google Places en wat je er als autobedrijf mee moet doen, maar toch gebeurd het niet.

Een voorbeeld wat er kan gebeuren met sociaal zoeken is dan ook de zoekterm “Ford Eindhoven” De Google places pagina, wat nu al een Google + pagina, staat als eerste zoekresultaat naast de eigen url en is dus een factor waar je rekening mee moet houden. Deze vermeld twee recensies van Google gebruikers. Twee niet echt positieve reacties mag je wel zeggen, in de ZMOT een uitermate slechte zaak voor Ford Eindhoven.

Nu er steeds meer Android Smartphones uit de winkels vliegen met allemaal Google Accounts die gekoppeld zijn aan een blanco Google + profiel kun je uitrekenen wat de nieuwe Google + pagina voor je bedrijf gaat betekenen. Meer contact en review mogelijkheden voor de klanten om zijn of haar netwerk op de hoogte te houden van de ervaringen met uw bedrijf. Zoeken wordt daardoor steeds socialer en regionaler in plaats van landelijker. En u kunt de reviews niet eerst screenen!

Google + en je eigen bedrijfs-profiel wordt door alle Smart Phones gebruikers met voornamelijk Android besturingssystemen en Google accounts meer en meer iets om daadwerkelijk op te pakken zodat ook de klanten die wel tevreden zijn, hun mening over u en uw bedrijf gaan verkondigen. Claim uw eigen Google + domein dan ook snel en laat zien wie u bent!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!