Eindelijk weer Bovag lid!

Na het starten van de Ligier Store Doesburg was het mijn wens om weer bij de club te horen.

Vorige week was het zover! Gerard ten Buuren voorzitter van BOVAG onafhankelijke autobedrijven overhandigde ons, en daarmee Gerard Franken, het BOVAG-schild bij de Ligier Store in Doesburg. Voor mij een bijzonder moment. Toen ik 50% aandeelhouder werd van SsangYong Apeldoorn in 2002 werd ik echt, voor mijn gevoel BOVAG-lid. Daarna door mijn voorzitterschap van de SsangYong-dealervereniging ook lid van het NDA-dealerplatform en zelfs van het hoogste orgaan, de ledenraad. Als vertegenwoordiger van de dealers.

Toen ik Nieuweautokopen.nl startte in 2005 kwam het BOVAG-lidmaatschap ook weer in beeld. Na aandringen en kijken wat wel kan, in plaats van te focussen op de dingen die niet konden, werden wij het eerste online autobedrijf dat lid werd van de BOVAG onafhankelijke autobedrijven. Dit bleven wij tot 2016, dus ook nadat Nieuweautokopen.nl werd overgenomen door Marktplaats/eBay. Ons lidmaatschap was een duidelijk bewijs dat je als ondernemer altijd moet knokken voor iets dat je belangrijk vindt.

Na het starten van de Ligier Store Doesburg was het mijn wens om weer bij de club te horen. Niet dat ik het altijd eens ben met Bunnik of met de lobby of andere commerciële activiteiten. De BOVAG heeft wat mij betreft niet altijd een realistisch beeld van sommige zaken.

De beste verandering is van binnenuit!

Alleen, de beste verandering is van binnenuit. Als lid dus. Het is overigens niet makkelijk om als brommobieldealer lid te worden, want waar hoor je thuis? Een brommobiel is geen auto en ook geen fiets. Je bent dealer, maar waarvan? Daarom ben ik ook blij dat we lid zijn geworden bij de onafhankelijke autobedrijven en dat we gaan kijken hoe we andere dealerbedrijven van brommobielmerken kunnen overtuigen om lid te worden van de BOVAG. Met als doel om samen binnen de onafhankelijke autobedrijven een eigen segment op te tuigen. In lijn met de Auto Groothandel, Dutch CAR Restores en de merkspecialisten. Binnen dat gespecialiseerde cluster kunnen we kijken hoe we de branche professioneler kunnen maken.

Het voordeel?

Wat is het voordeel om BOVAG-lid te zijn? Tja, je kunt het hebben over de verplichting van 12 maanden garantie. Alleen, als ondernemer ben je niet echt fan van verplichtingen in het algemeen. Dan het kwaliteitslabel waaraan je moet voldoen? Nee ook dat niet. De Ligier Store Doesburg moet dat zelf óók kunnen.

Het adverteren op ViaBOVAG dan? Nee ook dat niet. Leuk om te kijken of het soelaas biedt, maar dat is niet de reden. Nee, het starten van de Ligier Store Doesburg met bijbehorend BOVAG-lidmaatschap is gedaan met een aantal hoofdredenen. Eén daarvan is om dealers en autobedrijven te helpen om het beter te doen in de online automotive. De Ligier Store dient als voorbeeld. Met het netwerk van BOVAG kan ik meer dealers, autobedrijven en brommobieldealers helpen om beter te worden. Dat is mijn drijfveer.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!