Het einde van een tijdperk: “Vandaag 15 januari 2018 is de dag dat Nieuweautokopen.nl op ‘zwart’ gaat”

Nieuweautokopen.nl stopt nu echt….of toch niet?

mp-nak-2

Vandaag is het 15 januari en dat betekent dat het precies drie jaar geleden is dat ik mijn bedrijf Nieuweautokopen.nl aan eBay, en dus aan Marktplaats, verkocht. Tot aan de overname was het een turbulente reis met dalen en een paar kleine pieken en met de overname kwam aan die reis een eind, maar wel met een goed gevoel. Want ik belandde op een plek waar ik altijd al wilde zijn: de Champions League van online automotive. En nu, exact drie jaar na de overname, hebben we besloten dat Nieuweautokopen.nl stopt. Voor mij persoonlijk geen makkelijke beslissing maar door het behoud van de mensen en expertise wel een beslissing waar ik volledig achter sta.

Overname

De afgelopen drie jaar zijn voor mij buitengewoon leerzaam geweest. Ik ben gaan samenwerken met een van de grondleggers van het internet zoals we dat nu kennen, tevens een van de meest succesvolle bedrijven uit Silicon Valley. Tijdens de onderhandelingen rond de overname gaf Marktplaats al eerlijk aan dat het hen niet te doen was om de naam “Nieuweautokopen.nl’. De technologie, de mensen en de manier van werken en het intellectuele eigendom zag men als de werkelijke toegevoegde waarde. Dat is overigens gebruikelijk bij dit soort overnames: kijk maar eens naar de laatste honderd bedrijfsovernames door Facebook en Google. Vrijwel elk overgenomen bedrijf gaat op in het grote. Dat gaat nu dus ook gebeuren met Nieuweautokopen.nl. Drie jaar kon ik nog genieten van de naam, vandaag nemen we volgende stap.

En je droom dan?

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het mijn droom is om online auto’s te verkopen. Die droom is er nog steeds. En nadat ik met mijn team duizenden auto’s online heb verkocht, geloof ik nog steeds dat de aantallen hoger kunnen, zeker met de technieken van nu. Maar ik realiseer me ook dat internet geen wondermiddel is, maar slechts een stuk gereedschap om meer mensen te bereiken. De twintig jaar die ik nu doorbreng in de wereld van online automotive, de eerste helft als dealer en de laatste tien jaar met Nieuweautokopen.nl, hebben mij alleen maar meer gesterkt in de gedachte dat het beter en groter kan. De verkoop van Nieuweautokopen.nl in 2015 was noodzakelijk na het faillissement van Koops Furness. Van alle opties die er toen waren, was het met afstand de beste. Voor mij persoonlijk, voor mij zakelijk en vooral ook voor alle mensen die werkten bij Nieuweautokopen.nl.

Na deze dag waarop ik weer even stilsta bij Nieuweautokopen.nl, ga ik vol energie verder met mijn werk als woordvoerder automotive bij Marktplaats. Werk dat ik met ontzettend veel plezier doe en dat ik ook de komende jaren wil blijven doen. Natuurlijk had ik drie jaar geleden nooit verwacht dat ik woordvoerder kon en mocht zijn van zo’n A-merk in Nederland. Wie wil er immers niet in de Champions League werken?

Ik ga ook door met mijn bedrijf #DCDW. Met mijn partners werk ik er nog altijd aan om het online verkopen van nieuwe en gebruikte auto’s groter te maken. Dit doe ik niet meer onder een eigen label, maar onder de vlag van een merk, een importeur of een dealer. Want of het nu direct zichtbaar is of juist bescheiden op de achtergrond, online automotive is mijn vak, mijn passie. Ik wil niets anders dan dat.

Toegegeven, dat Nieuweautokopen.nl vanaf vandaag uit staat, geeft mij een dubbel gevoel. Een goed gevoel omdat ik er succes mee heb gehad, zowel persoonlijk als financieel. Denk aan de verkoop aan eBay, de samenwerkingen met BMW, de ANWB en in een eerder stadium met SsangYong en Autotrader. Dit alles heeft mij veel gebracht en maakte dat ik er nooit mee had willen stoppen.
Ook is er opluchting, want Nieuweautokopen.nl vergde veel aandacht. De laatste zestien maanden was ik niet meer betrokken bij de dagelijkse operatie en dat is best lastig. Daarom is het nu ook goed dat het platform stopt en dat we de zaken die we succesvol hebben kunnen integreren in Marktplaats doorzetten. Zaken zoals het Internet Lead Management Systeem (ILMS) in combinatie met LEF en Websolve, de Cost per Sale Pilot en Call Tracking, ze blijven gewoon bestaan en zijn voor dealers elke dag weer van grote toegevoegde waarde.

Dank

Ik ben iedereen die ons geholpen heeft in de afgelopen twaalf jaar dat de website live is geweest ontzettend dankbaar. Vooral natuurlijk de klanten die ons in 2005 al het vertrouwen gaven door online een nieuwe auto te kopen. Ik ben ook alle dealers dankbaar die de auto’s hebben geleverd. En ik ben alle NAK-medewerkers dankbaar, in het bijzonder Gerben Beck, die nu ook weer samen met mij voor #DCDW gave dingen doet. Dankbaar voor al mijn partners, mijn vrouw en bovenal de lezers van mijn blogs en artikelen. Want zolang mijn blogs worden gelezen, de podcast goed wordt beluisterd en ik regelmatig positieve reacties ‘uit het veld’ krijg ga ik enthousiast door om online automotive nóg beter te maken!

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig Key Automotive Spokesperson bij eBay(Marktplaats) nadat hij Nieuweautokopen.nl in 2015 verkocht aan eBay. Paul is founder en CEO van de #DCDW Academy en presentator van de #DCDW Podcast. Tevens is hij een veel gevraagd spreker op het gebied van de online automotive bij dealers en importeurs.  Paul is winnaar van de prestigieuze Lighthouse Award 2016 in de VS! `Lead the Way op de digitale snelweg is het nieuwe boek van Paul, dat gebruikt kan worden als gids in de online automotive. Meer informatie vindt u op: DCDW.nl.

Podcast Paul

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!