De nieuwe Opel Astra kopen, via internet natuurlijk.

Afbeelding

Opel Astra in het nieuw

Met de nieuwe vierdeurs, de nieuwe geavanceerde motoren en systemen én de opgefriste vormgeving verbetert Opel haar succesvolle compacte middenklasser en wordt het nieuwe Astra-aanbod nog sportiever en veelzijdiger.  Met de nieuwe vierdeurs, de vijfdeursvariant, de Sports Tourer, de driedeurs GTC en, niet te vergeten, de high-performance OPC-versie, is de Astra-familie nu compleet. Welke uitvoering de voorkeur ook geniet, Nieuweautokopen.nl en Opelkopen.nl kunnen ‘m leveren. Met korting.

De nieuwe Astra OPC, die nu al besteld kan worden met zijn 2.0 benzinemotor met turbocompressor en directe inspuiting, belooft heel veel plezier achter het stuur. Met een vermogen van 280 pk en een maximumkoppel van 400 Nm, is de Astra OPC niet alleen de krachtigste, maar ook de snelste Astra: de auto kent een topsnelheid van 250 km/u en snelt vanuit stilstand in slechts 6,0 seconden naar 100 km/u.

Snelste Astra ooit
De snelste Astra met dieselmotor ooit is vanaf de herfst verkrijgbaar: de nieuwe 2.0 BiTurbo CDTI met een vermogen van 195 pk en een indrukwekkend koppel van 400 Nm kenden we al van de Insignia, maar nu wordt de sequentiële BiTurbo-motortechnologie voor het eerst geïntroduceerd in het compacte middensegment. Deze motor wordt aangedreven door twee samenwerkende turboladers en garandeert uitstekende prestaties met een laag brandstofverbruik in de Astra vijfdeurs, de Sports Tourer en de GTC. Deze drie verschillende carrosserievarianten bieden een ongekend brede keuze uit high-performance dieselmodellen in het compacte segment. Tevens is de reeds bestaande 1,4-liter turbobenzinemotor met 140 pk doorontwikkeld. Deze motor is nu uitgerust met een “overboost”, waarmee de auto tijdelijk 10 procent meer koppel heeft, dat wil zeggen 220 in plaats van 200 Nm.

Van ecoFLEX met 99 g/km CO2 tot en met OPC
Wat aandrijving betreft, heeft het nieuwe Astra-aanbod het antwoord op bijna alle vragen: vanaf de zuinigste Astra ooit, de 1.7 CDTI ecoFLEX (110 pk en 130 pk) met slechts 99 g/km CO2 (3,7 l/100 km) tot en met de sterkste dieselvariant met de nieuwe 195 pk BiTurbo CDTI-motor en de krachtigste Astra uit de geschiedenis, namelijk de nieuwe Astra OPC met 280 pk. Als we daar de 1.4 LPG-versie met turbocompressor (140 pk), die begin 2012 gelanceerd werd, aan toevoegen, zien we dat de Astra het meest gevarieerde aandrijvingsaanbod in het compacte segment heeft. Bovendien wordt het gamma binnenkort verder aangevuld met de nieuwe generatie SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC benzinemotoren, met een cilinderinhoud van 1,6 liter en turbocompressor. Deze motoren zijn niet alleen uiterst efficiënt maar staan ook garant voor maximaal rijcomfort.

Nieuwe hulpsystemen
De lat werd ook hoger gelegd op het gebied van rijhulpsystemen voor de bestuurder. Vele hoogstaande technologieën die debuteerden in de Insignia en de Zafira Tourer, zijn nu ook beschikbaar in het nieuwe Astra-aanbod, voor nog meer veiligheid en comfort. We hebben het dan over de tweede generatie Opel Eye frontcamerasysteem met de verbeterde verkeersbordassistent TSA II (Traffic Sign Assistent), de rijstrookassistent LDW (Lane Departure Warning), de volgafstandindicator FDI (Following Distance Indication) en FCA (Forward Collision Alert). Deze systemen geven een signaal wanneer de bestuurder zijn concentratie verliest, om zo kritieke situaties te vermijden.

Dode hoek
Andere hulpsystemen zijn de achteruitrijdcamera en de geavanceerde parkeerassistent, die afstanden inschatten en helpen bij parkeren, maar ook de zijdelingse dode hoek-assistent en de adaptieve cruisecontrol ACC met radar en automatische rem bij mogelijke aanrijding CIB (Collision Imminent Braking), die werkt van 50 tot 180 km/u. De ACC helpt de bestuurder de gekozen snelheid aan te houden door automatisch te vertragen of te versnellen en een vooraf ingestelde veiligheidsafstand ten opzichte van de voorligger te behouden. Wanneer de radar een mogelijke botsing detecteert, zal de CIB-functie het voertuig automatisch vertragen en de gevolgen van een aanrijding voorkomen of aanzienlijk beperken.

Bi-xenon
De nieuwe systemen vullen het bestaande en reeds uitgebreide Astra-aanbod van innovatieve technologieën aan. Sommige zijn uniek in het compacte segment, terwijl andere door maar weinig concurrenten aangeboden worden. Dat is het geval voor de laatste generatie van het intelligente adaptieve verlichtingssysteem AFL+, met bi-xenonkoplampen en een doorontwikkelde verlichtingsfuncties, zoals bochtverlichting, hoekverlichting, grootlichtassistentie en variabele lichtverdeling, die de verlichting automatisch aanpast aan de omstandigheden.

Fietsdrager
De volledig geïntegreerde fietsendrager FlexFix is exclusief voor Opel. Met het intelligente systeem van de laatste generatie kan de Astra Sports Tourer tot vier fietsen tegelijkertijd vervoeren. De vijfdeursvariant kan twee fietsen aan. De panoramische voorruit van de Astra GTC, uitgevonden en gepatenteerd door Opel, loopt door tot het midden van het dak en creëert op die manier een buitengewoon zicht en ruimtegevoel en een bijzondere rijervaring voor bestuurder en passagiers. In tegenstelling tot andere glazen daken, wordt de zichtbaarheid niet belemmerd door een dwarse stijl.
 
Opgefrist design
De Astra vijfdeurs en de Sports Tourer kregen een opfrisbeurt en ogen nu nog jonger en sportiever en stralen meer klasse uit. Dat geldt ook voor de nieuwe 4-deurs Astra. Het designteam van Opel focuste op de voorkant en gaf hem een meer uitgesproken onderste grille. Ze lieten zich daarbij inspireren door de vormgeving van de onlangs gelanceerde Astra GTC, die een grillerooster met een technisch preciezer design heeft. De bovenkant kreeg een prominentere vleugelachtige chroomlijst met een visueel 3D-effect. De nieuwe chroomlijst heeft opstaande toppen, is meer gecentreerd en lijkt in de grille te zweven.

Verbredend effect
Achter werd de nummerplaatuitsparing van de Astra vijfdeurs zo gemodelleerd dat een verbredend effect verkregen wordt. Zowel de vijfdeurs versie als de Sports Tourer hebben een nieuwe chroomstrip in de bumper, net onder de nummerplaatuitsparing, wat het verbredende effect verstrekt. In het interieur werden de Astra vijfdeurs, de Sports Tourer en de 4-deurs  sportiever, levendiger en gevarieerder gemaakt door middel van nieuwe stoffen, kleuren, decoratieve profielen en nieuwe glanzende lak.

Prijzen
De Astra-modellen zijn van essentieel belang voor het merk. Ongeveer een derde van alle verkochte Opels is een Astra. Opel is nu toe aan zijn tiende generatie in het compacte segment en zijn vierde generatie Astra’s, die in Europa meer dan 641.000 klanten voor zich gewonnen heeft. Dat is dankzij de vijfdeurs Astra, die gelanceerd werd in de herfst van 2009, een jaar later gevolgd door de Sports Tourer en de GTC Coupé eind 2011. Daarmee is de Astra de Europese nummer drie en de Duitse nummer twee wat verkoopcijfers betreft in het grootste Europese voertuigsegment, dat ongeveer een vierde van de volledige markt bepaalt. De vijfdeurs basisversie uit het nieuwe Opel Astra-aanbod is verkrijgbaar vanaf 19.295
euro. Voor alle andere modellen, uitvoeringen en prijzen, kunt u trecht op Nieuweautokopen.nl en Opelkopen.nl.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!