De Live Store van Ligier!

Zo’n 8 jaar geleden, maandagochtend op de laatste dag van de NADA was er nog één workshop. Een workshop van Google, en daarom al interessant dacht ik. Ik was zeker niet de enige, maar normaliter waren er 100+ mensen in zo’n NADA workshop en nu slechts 15….je weet wel, het is een maandagochtend.

De live store van Ligier

In deze workshop vertelde Google, waarom ze, geheel volgens haar eigen normen, zo geweldig is. Maar één ding viel mij erg op. Het was een video die ze lieten zien van de Fiat Live Store. Een video van Fiat Brazilië in samenwerking met Google, waar ze de showroom online hadden gemaakt. De verkopers liepen met een headset (met een camera erop) om de klant, die thuis achter de laptop zit, alles te laten zien. Direct dacht ik aan de webcam die we destijds bij Nieuweautokopen.nl hadden gemaakt.

Online verkopen bij Nieuweautokopen.nl

Bij Nieuweautokopen.nl hadden we vaak last dat men niet geloofde dat ze online een auto konden kopen en of wij wel echt waren. Daarom waren die webcam, waarmee je destijds (2013) al kon videobellen, maar ook onze camera met een live feed van het kantoor toen zo van belang. Dit werd allemaal gedaan om die offline en online benadering bij elkaar te brengen. In deze workshop zag ik de doorontwikkeling hiervan. Zoals je in de onderstaande video ziet, is het anno 2022 misschien wel raar om met zo’n ‘ding’ op je hoofd te lopen. Het kan anders, via Facetime en/of Whatsapp video.

 

De Ligier Live Store

Toen de eerste plannen om te starten met Ligier Store Doesburg werden gemaakt, was mijn eerste gedachte ook dat ik iets met die Live Store moest doen. Hoe kan ik het Experience Center gebruiken, om niet alleen mensen fysiek te ontvangen, maar ook in een studio voor de online bezoekende klant? Kijk, er kunnen twee mensen per dag fysiek langskomen, maar online kunnen dit er 100 zijn. Allebei de groepen wil ik graag de beste Ligier ervaring bieden, met in het achterhoofd die workshop bij de NADA.

Maar wat hebben we nu gedaan? Op de homepage van de Ligier Store Doesburg staat een blauwe knop, met de CTA “Live Store.” Klik je erop, dan opent op je mobiele telefoon (de ervaring is het beste op een Android of een Apple device) een Facetime of een WhatsApp videogesprek. Zonder dat de klant iets moeilijks moet installeren. Ons verkoopteam staat dan direct klaar om door middel van Facetime het gesprek met de klant aan te gaan en dan ook de Experience Store thuis te brengen. Je kunt dan alle modellen en alle kleuren die wij hebben laten zien. Op die manier wordt de offline en online wereld bij elkaar gebracht. Hierbij kan de zelf kiezen om zijn/haar camera uit te doen, maar onze camera staat aan, om het online zo persoonlijk mogelijk te maken. Dat is niet voor niets een van onze kernwaardes.

Het doel?

Het doel is duidelijk dat de investeringen in de fysieke Experience Store niet alleen voor de fysieke klant, maar ook duidelijk ten dienste moeten staan van de online klant (d.m.v. de studio ervaring). Hoe meer we kunnen laten zien, des te meer vertrouwen en connectie we met de klant kunnen krijgen om de volgende stap in het aankoopproces te maken. Dit kan uiteraard volledig online zijn, met dito betaling door middel van onze koppeling met “Notarieel Betalen” of een fysiek bezoek. Het is de klant die bepaalt welke stap de volgende wordt. Het is onze taak om dit op de best mogelijke wijze te faciliteren.

Hoe meer we kunnen laten zien, des te meer vertrouwen en connectie we met de klant kunnen krijgen om de volgende stap in het aankoopproces te maken.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!