De falende lobby van de Bovag, VNA en RAI

Een lobby met de overheid doe je niet met zoete broodjes….

Vandaag was weer zo’n dag! Een dag dat ik blij ben dat ik in 2004 de beslissing heb genomen om niet meer afhankelijk te zijn van politiek Den Haag. Nieuweautokopen.nl is volledig politiek onafhankelijk, wat die zielen ook bedenken, het raakt ons niet. In tegenstelling tot dealers van eerst SsangYong, Chrysler en Daihatsu zijn er nu dealers die weten dat ook 2016 een verloren jaar is, en dan moet 2015 nog beginnen!

Wiebes+Dijkstra

5 bijtellingschijven
Vandaag werd namelijk bekend dat Wiebes de regels per 2016 gaat aanscherpen en dat iedereen meer gaat betalen en de lobby spreekt zijn afkeer uit. En dat is het enige wat de lobby doet, consequent vertellen dat dit niet werkt, marktverstorend is etc etc. Maar wat men in 2004 niet wilde oplossen met het grijze kenteken en in 2008 met het begin van de slurptax (toen iedereen het nog normaal vond dat een Jeep Grand Cherokee 18000Euro duurder werd?) niet wilde luisteren dan weet je ook dat de overheid nooit naar je luistert! Niet naar de Bovag, VNA of RAI. Niet apart en niet als gezellig lobby clubje zonder enig resultaat. Alleen zeggen dat het niet kan en zeggen dat je in gesprek gaat met diezelfde ambtenaren en bewindslieden die ons altijd laten zien wie echt de baas is heeft geen enkele zin! Waar is de voorzitter van de Bovag? Ik heb hem niet gezien vandaag op het nieuws….? Overleg doe je op de barricades, niet in een kantoortje achteraf in Den Haag waar ze ons uitlachen achter onze rug, als we weer tevreden naar Bunnik rijden naar een constructief overleg….Dus niet 5 bijtellingschijven, lekker voor je administratieve druk!

Lobby
De lobby moet en zal anders moeten! Overleg met die gasten gaat niet en neem eens een voorbeeld aan de bouwbranche! Een branche die jaren geleden elke fraude uit het boek in het echt deed met als lijdend voorwerp de overheid die voor miljarden werd getild! Bouwers waren boeven! Echter door een nieuwe voorman: Eelco Brinkman destijds werd het blazoen snel schoongemaakt en werd er van elke scheet een groot issue gemaakt!

Immers de bouw was belangrijk als werkgever, als belastingbetaler als alles eigenlijk! En wat doen wij? Wij zijn de branche met een van de grootste bijdrages in de schatkist jaarlijks. Daarvoor schaam ik mij niet, integendeel ben er trots op dat autoverkopers veel extra revenue binnenbrengen in Den Haag en daar past ook een lobby bij die zelfverzekerd is, op de barricade staat en zich niet laat wegzetten door een tijdelijke schatkistbewaarder. Prinsjesdag is bijltjesdag voor de Automotive en het wordt tijd om dit onrecht aan te pakken door te laten zien, welke economische waarde wij vertegenwoordigen voor de Nederlandse economie met een gezicht in Den Haag die krantenkoppen haalt en het journaal, want die zitten dus niet te wachten op een perswoordvoerder van een bescheiden klupje uit Bunnik, maar op een echte kerel/vrouw die onze lobby doet!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!