De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?

Het was denk ik twee jaar geleden, dat ik mij voor het eerst afvroeg waarom ik niet gewoon dealer zou worden van het brommobielmerk Ligier. Het contact met de importeur was al hecht, ik ken de producten en een aantal dealers en Ligier Benelux is klant van #DCDW.

Autodealer worden bij Subaru

Aan de andere kant, ik heb ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag autodealer wil worden, en dan het liefst van Subaru. Niet omdat ik een Subaru poster boven mijn bed heb, maar omdat er als kleine zelfstandige eigenlijk geen andere opties zijn om merkdealer te worden in de regio Arnhem. De dealers worden steeds groter vanwege de investeringen die gevraagd worden.

De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?

Een geschikt pand

Bart Seelen van Ligier plantte een zaadje bij me door me een Ligier-dealerschap aan te bieden, als ik dat zou willen. Dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden.

Op een avond zag ik op Funda Business een pand in Doesburg, niet ver van De Steeg waar wij wonen. Het pand had een dealeruitstraling en de huurprijs was redelijk. En op de kaart van Nederland zit Doesburg ergens in het midden van een mooi rayon van Arnhem, Doetinchem en Zutphen. Meteen heb ik Bart gebeld om te vragen of zijn aanbod nog gold. De rest is geschiedenis.

De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?

Een maandelijkse documentaire over Ligier Store Doesburg

Vanaf dat moment ging het snel en dat is iets dat ik graag wil documenteren. Hoe gaat die reis nu? Tegen welke uitdagingen, sommigen zullen zeggen problemen, lopen wij aan en hoe gaan wij ermee om? Het maken van video’s is bij de #DCDW altijd al belangrijk geweest. Onze maandagochtendupdate en de #DCDWeek worden goed door onze doelgroep bekeken! Het maken van een maandelijkse documentaire door onze eigen mensen over het opzetten van de Ligier Store, was dus een logische stap.

Deze eerste documentaire over het opzetten van de Ligier Store Doesburg is nu live op mijn YouTube kanaal en is ook hieronder te bekijken!

De documentaire op mijn eigen YouTube kanaal (Paul de Vries)

Wat gaan we laten zien? Veel gaat aan bod komen. In de eerste uitzending zie je de start, het huren van het pand, de eerste gesprekken met Gerard, onze Managing Director, de gesprekken met Bart en Felix, maar ook de presentatie bij Ligier Frankrijk over onze plannen. Plannen die eerst goed waren en daarna toch aangepast werden. Oftewel, we vallen en staan weer op. Precies zoals dat gaat bij ondernemen.

Abonneer je dus op ons YouTube-kanaal, zodat je elke maand kunt meekijken bij de Ligier Store en kunt zien hoe wij de online automotive beter maken. We brengen in Doesburg in praktijk wat we bij #DCDW vertellen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kun je ons altijd bereiken op het volgende nummer: 013794501!

We brengen in Doesburg in praktijk wat we bij #DCDW vertellen.

Over Paul de Vries

Paul de Vries is oprichter van onder andere Nieuweautokopen.nl en #DCDW, het bedrijf waarmee hij dealers en autobedrijven traint in effectieve leadopvolging. Tevens is hij key-automotive spokesperson en trotse ambassadeur van Marktplaats.nl en 2dehands.be. Met meer dan twintig jaar ervaring is Paul een autoriteit op zijn vakgebied met een onvoorstelbare hoeveelheid kennis. Kennis die hij graag deelt door middel van blogs, artikelen, podcasts, presentaties, trainingen en video’s. Honderden, misschien wel duizenden verkopers zijn door Paul getraind en profiteren daar dagelijks van. The Next Step is na Lead the Way en Follow Up het derde boek van Paul de Vries waarin alle aspecten van online automotive, zoals marketing, online leads en telefonische leadopvolging, centraal staan.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!