De CX Awards: wie is de beste dealer qua verkoop?

Op 21 November worden de CX Awards uitgereikt aan de beste dealer(holdings) en automerken! CX Awards, hoor ik u denken? Ja, het gaat om een nieuw initiatief van Vibber, Multi Value, Carmen Automotive BDC en #DCDW.

Op 21 november staat er een spannend evenement op de agenda: de uitreiking van de CX Awards aan de meest vooraanstaande dealerholdings en automerken! U vraagt zich wellicht af: “CX Awards, wat is dat?” Nou, het is een gloednieuw initiatief van vibberMulti-Value CARMEN Automotive BDC en #DCDW – Digital Car Dealer Workshop – de online automotive beter maken!. Deze gerenommeerde organisaties hebben de handen ineengeslagen om uitmuntende prestaties op het gebied van klantbeleving te erkennen en te belonen.

Wat zijn de automotive CX Awards?

Initiatiefnemers

Deze bedrijven hebben dagelijks te maken met de uitdagingen van het dealerbedrijf: een klant die steeds anders beweegt in de Customer Journey en wellicht een ander perspectief heeft van de online- en offline-ervaring.

Ook meten wij met de CX Awards de impact op de on- en offline-klantervaring bij de dealers die agenten zijn, zoals we ook de resultaten zullen bekijken van de merken die met agenten zijn gaan werken.

CX Awards

De CX Awards dus, waarbij wij als initiatiefnemers door middel van een grootschalig onderzoek, inclusief fysieke bezoeken en het online beoordelen van aanvragen, bekijken welke dealer het beste is en welk merk zich het meest Customer Experience-vriendelijk mag noemen!

De CX Awards is een monitor, en het onderzoek dat daarbij hoort, willen wij jaarlijks doen. Belangrijke bijvangst is dat we meteen kunnen beoordelen of het agentenmodel gaat werken. Ik denk van niet, maar laten we de onderzoeken afwachten!

Ook online uiteraard!

Voor de CX Awards werken wij voor het online leadopvolgstuk samen met #DCDW en Carmen Automotive BDC en met gerenommeerde partijen zoals Vibber en Multi Value. Beide helpen al vele jaren verschillende importeurs en dealerholdings met hun klantbeleving.

Waar gaan wij op beoordelen?

Om tot een gedegen beoordeling te komen, gaan wij online op zoek naar een nieuwe elektrische en/of hybrideauto, waarbij wij een aanvraag doen via de website van het bedrijf. Daarnaast zullen wij ons telefonisch voordoen als geïnteresseerde consument. Een showroombezoek na een telefonische afspraak behoort ook tot de aanpak.

Hoe gaan de verkopers om met onze contactmomenten? Maken zij een afspraak en zijn ze in staat om de interesse te wekken? Krijgen wij een proefrit en een voorstel aangeboden? Wordt na het showroombezoek nog contact opgenomen? Allemaal zaken die tot de basis zouden moeten behoren, maar vaak worden vergeten.

Nieuwe wind

Nu de economische wind guurder is, zijn leads nog onmisbaarder dan anders. En die leads kennen vele gedaanten: online formulieren, telefoontjes en een prospect die binnenkomt! Hoe met die kansen wordt omgegaan, bepaalt of je meer of minder kwetsbaar bent voor die gure wind!

Uitreiking, verslag en uitreiking

Op 21 november gaan wij op het #DCDW Event in het Van Der Valk Hotel in Almere de CX Awards uitreiken aan de beste dealers en automerken. En nee, dat hoeft niet per se dezelfde organisatie te zijn! Het #DCDW Event, met als key-note Brian Pasch, is gratis toegankelijk voor alle medewerkers van dealers, autobedrijven, importeurs en leasemaatschappijen. Zorg dat je erbij bent, misschien val je in de prijzen.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!