Daar zitten we weer!

Gerben Beck zei het al, het lijkt minder dan een jaar geleden dat wij de reis maakten naar de NADA in Amerika. En toch zijn we inmiddels een jaar verder. De NADA staat voor de deur en met mijn vrouw Olga, onze collega’s van #DCDW Stefanie van Dijk-Meenink , Gerben Beck, Gerard Franken van de Ligier Store Doesburg – Experience Center en de collega’s van Marktplaats Alexander Prinssen , Melvin Ester en Michiel Aker zijn wij in het vliegtuig gestapt!

Zoals het een goede traditie betaamt, schrijf ik dit artikel in het vliegtuig, 10 km boven de Atlantische Oceaan, met een gevoel van geluk. Wat een leuke baan heb ik toch, dat ik dit mag blijven doen! Naar een Automotive B2B-congres, een aantal workshops volgen en oude en nieuwe vrienden ontmoeten.

Inspirerend

De NADA is voor mij inspirerend, zeer leerzaam en op het menselijke vlak ontzettend waardevol. Je bent met collega’s een paar dagen op een beurs, je eet samen en je ontdekt nieuwe dingen. Al die tijd samen, het brengt je dichter tot elkaar.

De afgelopen jaren, volgens mij is dit mijn dertiende NADA, heb ik veel Nederlandse deelnemers gesproken die er niets ‘nieuws’ hebben gevonden of ontdekt, maar wel alle feesten en partijen hebben meegemaakt. Tja, dat is prima, maar voor mij is de NADA iets anders dan ‘big parties’

Daar zitten we dan weer #DCDWeekupdate

Je bent maar 1 gesprek verwijderd van!

Zonder dat je mensen kent, wordt het lastig op de NADA, maar als je jezelf openstelt en in dit geval Amerikanen wilt ontmoeten, dan gaat het allemaal opeens vanzelf. Ik heb inmiddels een groot netwerk Amerikaanse partners en sommigen zijn vrienden geworden. Oké, ik heb dan alle feesten en partijen gemist, maar ik ben een stuk rijker geworden als het om contacten en relaties gaat.

Ik heb onze partner Calldrip ontmoet op de NADA. Ze hadden een kleine stand, je liep er zo langs, maar door een andere Amerikaanse connectie kwam de samenwerking er snel. Die connectie vertelden Forest Ward en Koby Jackson dat wij de juiste partij waren om Calldrip te introduceren in de Benelux en niet de partij die Calldrip voor ogen had…. Daarom ga ik graag naar NADA: je bent vaak maar één gesprek verwijderd van het volgende partnerschap om de online automotive beter te maken!

De investering waard?

Het is een hele investering, deze reis, maar ik maak de investering in mijn collega’s graag. Ook dat is een belangrijke reden om met elkaar af te reizen naar de VS. Het is een blijk van waardering van mij naar hen toe, voor hun tomeloze inzet om ons bedrijf, de #DCDW en de Ligier Store te laten floreren. Hoe beter ik mijn collega’s met kennis, inspiratie en connecties kan uitrusten, des te beter kunnen zij dealers en importeurs helpen. De ROI is er zeker, alleen nooit direct zichtbaar voor de accountant!

Ik ben blij dat Clem Dickmann het mij ooit makkelijk maakte om naar de NADA te kunnen. Ik zal die reizen, vooral de nachtelijke uren samen in auto’s op zoek naar een sneeuwvrij vliegveld, altijd koesteren. Ik ben ook oprecht blij dat Johan Lammers de trip naar een volgend niveau heeft gebracht door de reizen te organiseren en gastheer te zijn. Het maakt het zoveel makkelijker om aan te haken. Dus overweeg je om volgend jaar naar de NADA te gaan? Ik denk dat Johan wel een plekje voor je heeft. Op naar het swingende New Orleans!

Wij gaan de eerste workshops volgen, die ga ik snel met jullie delen!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!