Blog: Wat is een serieuze lead?

Oneens over de prijs, de klant gaat verder ‘shoppen’

Wat is de definitie van een serieuze lead? Als je de definitie opzoekt van ‘serieus’ dan kom je op het volgende, volgens de ‘dikke Van Dale’:

(bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: serieuzer, overtreffende trap: serieust) ernstig; oprecht

De ‘discussie was dan ook dat onze lead niet serieus was, immers de klant had een prijs in gedachte(dat hebben ze allemaal en dat vragen wij ze toch ook bewust?) die niet reel en onmogelijk was om tot uitvoer te brengen. De reactie van de verkoper was dan ook de volgende:

Niet eens over prijs!!!! Geen serieuze lead. Klant gaat nu: Shoppen!!!!!

Nu is het wel zeker volgens de defintie van serieus een serieuze lead, immers voor de klant was er op dat moment maar één waarheid, en dat was zijn eigen! Immers zijn inruiler stond overal te koop voor het geld wat die vroeg, en de korting op de nieuwe auto was bekend. Een oprecht en en ernstig rekensommetje bracht hem op een bedrag, plus nog wat extra’s voor in de onderhandeling bracht hem op dat punt! Oprecht toch?

serieus

Transparantie
In deze online wereld mis ik eigenlijk de transparantie en statistische onderbouwing vanuit de verkoper! Immers de lead, die verder gaat shoppen en terecht, heeft zijn voorstel cijfermatig onderbouwd! De verkoper daarin tegen niet. De handelsprijs van de inruiler is vele malen lager dan de gedachte prijs van de koper, maar verder dan vermelden dat het verschil te hoog is komt men blijkbaar niet….Het is de taak van de verkoper om zijn voorstel zo neer te leggen dat dit naar de klant volgens dezelfde definitie ook een serieus voorstel is! Immers de inruilprijs wordt ook bepaald door een aantal factoren zoals: winstopslag, statijden, rentekosten, afschrijvingkosten. Dan komt er een statisch verklaarbare prijs uit, waarop vrijwel geen enkele verkoper DAGELIJKS wordt getraind om deze serieus met de klant te overleggen en de klant ervan te overtuigen dat zijn voorstel, een goed voorstel is! En nee, je zult er niet altijd een auto mee verkopen, maar je bent wel met je vak bezig, anders ben je zelf wellicht een baanshopper, omdat jezelf nergens serieus wordt genomen na het einde van je contract…..Laat het niet jouw zijn!

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!