Blog: Het ‘toeval’ moet uit het verkoopproces

“Toevallig” een voicemail inspreken is geen garantie voor succes!

voicemail

“Toeval” speelt te vaak een rol in het verkoopproces bij een dealer. Vaak is er al helemaal geen proces bij een dealer en laat staan bij online leads. Toeval in het verkoopproces komt helaas veel te vaak voor…en dat begint al bij het opvolgen van (online)leads, kansen dus!

1ste regel: Eerst bellen!
Als je de regels goed volgt, dan weet je dat je eerst moet bellen voordat je mailt. Maar wat doe je dan als je een voicemail inspreekt? Laat je dat aan het toeval over wat er op dat moment in je hoofd voorkomt, of bereid je dit voor? Want ga maar na, de lead die je maandagochtend of vrijdagmiddag binnenkrijgt en welke je allebei belt, met als resultaat een voicemail krijgen allebei volstrekt andere boodschappen qua inhoud, lengte en energie. Daarom is het bij ons een vast gegeven dat wij minimaal 10 verschillende voicemail scripts hebben, zodat wij 10x bij dezelfde klant een goed template hebben, waarmee wij zeker weten, dat de kans op een dialoog het grootste is!

Voorbeeld voicemail
Nu schrijven wij deze templates ook zo, dat bijvoorbeeld de derde voicemail langer moet zijn als de eerste en dat er altijd een ‘haakje’ moet zijn. Een haakje waarop de klant zou kunnen reageren. Bijvoorbeeld ‘het beste voorstel’ of ‘zal ik u bellen rond etenstijd?’. Onderstaande is een voicemailscript welke wij gebruiken.

Goede(middag)! Paul de Vries van Autobedrijf ABC!
Bedankt voor het aanvragen van informatie over uw nieuwe auto bij Autobedrijf ABC. Om u nog beter van dienst te zijn, zouden wij graag telefonisch contact met u willen krijgen zodat wij uw wensen en vragen kunnen omzetten in ons beste voorstel! Wij zullen u de komende dagen hiervoor benaderen. Wilt u ons zelf bellen? Ook dat kan! Ons Autobedrijf ABC nummer is: 088-1224455

Tuurlijk zullen sommige zeggen, dat kan beter, echter heeft u als dealer, een mijoenenbusiness het zo voor elkaar dat u weet, wat er gedaan wordt met alle kansen die er liggen om auto’s te verkopen, of laat u ook dit contactmoment aan het toeval over?

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!