Blog: Géén Social Media Buttons op je dealerhomepage!

Je homepage is heilig!

Te vaak zie ik homepages van autodealers waar Social Media Buttons staan! Nu geloof ik al niet in het gebruik van Social Media voor de meeste autodealers, want ze hebben vrijwel nooit iets te melden, maar zet het niet op de homepage en vooral niet als buttons.

Desctop screenshot

 

Ten eerste wat zegt een button? Met een ‘f’ of een ‘t’? Is dat iets uitnodigends? Waarom zou ik het doen? Alleen de button zegt helemaal niets, iedere website heeft ze en waarom zou ik die dealer moeten volgen? Maak er dan twee aparte pagina’s van; /twitter en /facebook met daarin een verhaal waarom mensen jouw en jouw dealerbedrijf moeten volgen! Wat zit er voor hun in? Alleen:’volg ons’ is een loze belofte en daarvoor gaat niemand meer iets voor doen….

Ten tweede, Je homepage is het meest heilige stukje online onroerend goed wat je hebt en gebruik elke millimeter daarvan bewust en met een reden!  Het drukker maken van je homepage om overal maar lukraak buttons te plaatsen maakt de homepage drukker zonder een relevante reden.  Immers het eerste wat u eigenlijk tegen uw bezoekers zegt is, ik heb veel geld geinvesteerd om u naar mijn website te leiden, maar eigenlijk kunt u beter naar onze Twitter of Facebook pagina gaan? Make no sense, right?

Twitter en Facebook moeten u bezoek brengen, niet andersom. Daarom zijn de ‘deel’ knoppen wel relevant! Laat je bezoekers je website zovaak mogelijk delen.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!