Blog: Deal Saver via de telefoon!

Dealerbedrijven moeten alle telefoongesprekken opnemen.

U kent ze wel: ‘dit gesprek kan voor trainingsdoeleinden worden opgenomen‘ Ook bij Nieuweautokopen.nl nemen wij alle gesprekken al meer dan een jaar op! Echter wat doe je ermee? Nu komen wij ook niet verder dan elke bestelling die wij binnenkrijgen en via de telefoon bevestigd krijgen, op te nemen. Dat audiobestand wordt in het desbetreffende logboek geplaatst. Daarmee kunnen wij deze altijd terug luisteren of alle telefoonprocessen goed zijn doorlopen.

dealsaver

Autocon2013
Op de laatste conferentie waar wij zijn geweest kwamen wij ‘dealsaver’ tegen, een programma waar ik al eerder over had geschreven. Ik heb nu maar eens daadwerkelijk gevraagd: hoe werkt het nu precies? En voordat die yanks je het echt willen uitleggen met die wetenschap dat ze niets aan je kunnen verkopen, ben je al weer een 30minuten en wat overredingskracht verder….?!
Het werkt als volgt: Elk telefoongesprek in het dealerbedrijf(ven) worden opgenomen, van zowel parts, service en sales. Er loopt een software programma over de audiobestanden die detecteert of er woorden worden gebruikt waarop het systeem aanslaat. Woorden zoals ‘belachelijk’ om maar een voorbeeld te noemen.

Daardoor wordt het audiobestand in zijn geheel terug geluisterd en door daadwerkelijke natuurlijke personen in een tekstbestand samengevat. Men let daarbij specifiek op een aantal kenmerken die voor het desbetreffende dealerbedrijf relevant zijn, de normen en waarden van dat bedrijf bijvoorbeeld, enfin u kunt er alles bijdenken….
De manager ontvangt na het typen van de samenvatting van het gesprek, deze samenvatting, plus het audiobestand zelf. Daarna kan de manager direct actie ondernemen richting de klant om de deal te saven……

Voordelen en dus niet Big Brother!
Het systeem kent mijn inziens alleen maar voordelen, en een ander voordeel is, is dat je mensen, je verkopers toch op een andere manier gaan bellen cq acteren, want op de achtergrond luistert altijd iemand mee. Eng? Nee in deze transparante wereld moet je je zelf dwingen om beter te worden dan je concurrentie. Op prijs is winnen is 1, maar op kwaliteit van je mensen en je telefoonprocessen is meer winst en rendement te halen.

Nederland
Zit toch zwaar te denken om dit met een aantal partners naar Nederland te halen?

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!