Blog: De failliete Haagse lobby van de Bovag, Rai en VNA

Autobranche huilt krokodillen tranen als het gaat om de lobby

Onlangs had ik een goed gesprek met Peter Niesink, directeur van de Bovag over o.a. de lobby van de Bovag in Den Haag. Nu heb ik door mijn verleden veel ervaring in het vooral falen van die lobby, terwijl de Bovag altijd maar blijft roepen dat ze dit wel goed beheersen.

Nu.nl Artikel
De Bovag, vertelt nu in een artikel samen met de RAI en de VNA dat men boos is op politiek Den Haag over het schenden van de afspraken van jaren geleden. De Bovag moet weten en daarvoor hebben ze die andere schijn lobby clubs zoals de VNA en de RAI al helemaal niet bij nodig (teveel een old boys network) dat je met Den Haag NOOIT afspraken kan maken als je alleen maar wilt blijven praten. Den Haag weet al tientallen jaren dat elk gat in de begroting het makkelijkste gedicht kan worden door de autobelastingen ergens te verhogen en dat onder het mom van milieu, maar wel rekenen dat het meer opbrengt in plaats van minder….

Sta op
De Bovag moet door middel van en alleen door haar voorman/voorzitter worden vertegenwoordigd in politiek Den Haag en in de pers. En met maar 1 boodschap, de branche die goed is voor tientallen miljarden belastinggeld, + 100 000 directe en indirecte banen PIKT het niet langer meer en zal alles in het werk stellen om meer dan nu, extra geld binnen te brengen in Den Haag voor haar eigen falen! Het kan namelijk niet zo zijn, dat auto’s die in geen enkel land te slijten zijn hier succesnummers zijn en dat merken zoals Honda, Subaru en Chevrolet niet te verkopen zijn vanwege de knoppen in Den Haag. De vernietiging van ondernemersvermogen is niet iets macro’s, maar micro en daar zal de Bovag zich hard voor moeten maken in plaatst van die k….beleidsplannen waarmee Den Haag toch niets doet als het spannend wordt!

VVD
Je zag aan de inkomensafhankelijke zorgpremie dat alleen maar echte immense druk elke politieke partij laat switchen en ik denk toch werkelijk dat wij in een branche zitten waarin wij bijvoorbeeld de VVD of welke andere partij dan ook kunnen laten zien welke waarde wij voor dit land vertegenwoordigen en zich niet meer laten wegzetten door welk akkoord dan ook.

Prinsjesdag is bijltjesdag
De 3de dinsdag van september zal voor onze branche gewoon weer prinsjesdag moeten worden, en niet zoals het nu betaamt ‘bijltjesdag’ wat zoals het nu gaat zonder echte concrete daadkrachtige actie vanuit de Bovag en haar voorzitter dan zal nog steeds elke dealer en importeur met knikkende knieen luisteren op bijltjesdag of die het volgend jaar wel of geen bestaansrecht heeft..

Mijn gesprek
Met Peter heb ik verder prima gesproken. Zijn visie en die van de Bovag nieuwe stijl is er eentje waar ik voorlopig wel vertrouwen in wil hebben, mits de oude gedachten en het old boys network plaats maken voor die nieuwe wind en vernieuwing waarvoor de Bovag wil staan. Lobby is een vak, een vak die ik niet beheers, maar dat het anders moet en kan in Den Haag is mij al jaren duidelijk….

Zie ook:
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!