10 jaar Nieuweautokopen.nl: een reis met vele hoogtepunten en hindernissen!

Nieuweautokopen.nl bestaat vandaag 10 jaar!

1 december 2005 ging Nieuweautokopen.nl live als eerste echte online autowebwinkel in Nederland en sindsdien heeft het mijn zakelijke leven bepaald! En hoe? Ik kan niet beschrijven hoe trots ik mij vandaag voel! Immers toen het eerste persbericht uitkwam bij Automotive-online logen de kritieken er niet om….de conservatieve autobranche liet zich weer van zijn beste kans zien destijds. Echter naast de traditionele azijnpissers kreeg ik vanaf dag 1 ook veel positieve reacties van dealers die wilden meewerken. Dealers zoals Skoda Mulder Apeldoorn, Segerink en Wolbers, Koops Apeldoorn – niet toevallig allemaal buren van mij destijds als SsangYong dealer! Veel van die eerste dealers werken nog steeds samen met ons, om online een verschil te kunnen maken!

Nieuweautokopen.nl

Businessmodel

Ons business model is de afgelopen jaren wel veranderd….in die 10 jaar heb ik wel geleerd dat mijn visie wel belangrijk kan zijn, maar ik ben alleen de stuurman. Immers de markt/consument bepaalt uiteindelijk op welke wijze men een nieuwe auto wil kopen. Waar ik eerst alles met een bestelknop wilde doen, daarna toch met inruil ging beginnen, om daarna ook maar ging onderhandelen zijn we nu aanbeland in een model die we de laatste jaren succesvol weten te ontwikkelen, als een gekwalificeerde nieuwe autolead generator! Dankzij BMW Nederland die ons motiveerde om het met hun merk anders te willen doen!

Partners

De afgelopen jaren heb ik diverse partners gehad die Nieuweautokopen.nl altijd een stapje verder hebben kunnen helpen. Eric Selles, destijds mijn compagnon was de eerste, daarna volgde bijvoorbeeld Autotrader.nl die al gauw het potentieel zag, wat de meeste portals ontbreekt, namelijk: nieuwe auto’s. Daarna konden wij niet verder zonder Rik Gerritsen van de Rabobank en Autodisk Haarlem(Alain Snel en Marc van der Aart). Hexon onze technische partner welke al 10 jaar, en ook al mijn SsangYong website ontwikkelde is er ook altijd bijgeweest. Koops Furness als partner was destijds, in die tijdsgeest de juiste partner zeker met de dromen die wij hadden om samen met de ANWB de hemel te bestormen…echter soms mislukken ook wel eens ideeën…Echter de belangrijkste partners zijn dan toch je familie, mijn vrouw en zoontje, maar ook onze medewerkers die vaak elke week weer een nieuw idee te horen krijgen, maar uiteindelijk zijn we niets zonder onze klanten! Onze klanten die ons een ruime 9 geven voor onze dienstverlening en een Thuiswinkel Award voor de beste automotive website!

Thuiswinkel Award Nieuweautokopen.nl

 

En nu?

Nu heb ik zin, om samen met mijn nieuwe partner: Marktplaats, Nieuweautokopen.nl te ontwikkelen waar het ook de potentie voor heeft, de beste autowebwinkel van Nederland online! Dankzij Marktplaats en eBay hebben wij de mogelijkheid om ook de komende 10 jaar onze klanten te kunnen bedienen op onze wijze! Ik heb er iedergeval zin in!

Nieuweautokopen.nl en Marktplaats

 

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig head van Nieuweautokopen.nl bij Marktplaats en eBay, nadat Paul Nieuweautokopen.nl in 2015 heeft verkocht aan eBay. Paul is tevens blogger, schrijver, sales trainer en geeft vaak workshops in betere conversies in online leads en salespresentaties bij dealers en importeurs. `Lead the Way op de digitale snelweg is het nieuwe boek van Paul, welke gebruikt kan worden als gids in de online automotive. Meer informatie vindt u op: Kannietbestaatniet.nl.

Lees ook

Kijken of kopen - dit kan Marktplaats-data je vertellen!
13 november 2023

Kijken of kopen? Dit kan Marktplaats-data je vertellen!

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!
3 november 2023

Weten waar je online lead vandaan komt, zonder dat je hoeft te kijken in Google Analytics!

25 september 2023

Snelheid in leadopvolging is de norm!

18 september 2023

Auto’s verkopen in het buitenland, het blijft oppassen geblazen!