Bootstrap Example

 

A-Point Groep besteedt benadering zomer- en winterbandenwissel van lease berijders uit aan CARMEN automotive

 

Elke wisselperiode is A-Point voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA, zelf verantwoordelijk voor het benaderen van leaserijders voor een bandenwisselafspraak in de regio groot Amsterdam. A-Point kiest er sinds 2017 voor om deze piek in outbound klantcontact uit te besteden aan CARMEN automotive. Het feit dat CARMEN de afspraken direct kan inplannen in het planningsprogramma én dat medewerkers op niveau een automotive klantgesprek aan kunnen gaan, is voor A-Point erg belangrijk. Prettig is dat de eigen organisatie op gebied van klantcontact, niet met de piek wordt belast en daarmee in staat is de juiste kwaliteit en aandacht te geven aan inbound klantcontacten.

 

Na het verzenden van een mailing door A-Point, worden alle leaserijders vervolgens nog telefonisch benaderd. Namens A-Point, informeren en stellen medewerkers van CARMEN de vraag of er een werkplaatsafspraak kan worden ingepland. Daarbij wordt uitgegaan van de voorkeur van de berijder qua wissellocatie. Aansluitend wordt de afspraak direct in het planningsprogramma (Plan-IT) ingepland. A-Point vestigingen zorgen zelf voor het bandentransport en bieden de klant vervolgens de best mogelijke service ervaring, zodat hij of zij bij de volgende wissel weer voor A-Point zal kiezen.

 

Hoewel de piek in werkplaatsplanning niet te voorkomen is, hebben de werkplaatsen van A-Point in de samenwerking met CARMEN automotive meer controle gekregen op het klantencontact, doordat de contacten gelijkmatig over een aantal weken worden verdeeld. De heldere wijze van coderen bij het inplannen van werkplaatsafspraken, maakt dat de rapportage eenvoudig te interpreteren is, waardoor de projectmanager van A-Point goed zicht kan houden op de voortgang en prestaties.

 

 

"Doordat CARMEN de automotive taal spreekt en werkplaatsafspraken direct kan inplannen, vervullen ze onze behoefte aan extra capaciteit in klantcontact tijdens de pieken van de bandenwissels naar volle tevredenheid."

 

Resultaten

1527

Gem. # benaderd p/wisselperiode

 

Twee keer p/jaar

Interval
100% Ontzorgen A-Point
Borgen SLA lease maatschappij

Doelstelling