Bootstrap Example

 

Live chat voor Kia Motors Nederland B.V.

 

Live chat voor Kia Motors Nederland is één van de langlopende projecten binnen CARMEN automotive. Vanaf de introductie eind 2014 worden chat conversaties door chat agents van CARMEN verzorgd. Dankzij de nog steeds groeiende populariteit van dit contactkanaal, is het een mooi moment om dit project uit te lichten.

 

Kwaliteitsborging, verzilveren van commerciële kansen en ontzorging van Kia en haar dealernetwerk, zijn de belangrijke pijlers binnen de samenwerking. Om dit te realiseren, verzorgt een vast team van speciaal getrainde chat agents de conversaties vanuit het contact center in Maasdijk. Onder begeleiding van een supervisor. Ze beantwoorden vragen en gaan een dialoog aan om de klantvraag helder te krijgen, ze maken afspraken en proberen elke chat met een concreet resultaat af te sluiten.

 

Alle actiepunten worden vervolgens in CARMEN portal geregistreerd. Dit maakt dat Kia en haar dealernetwerk opvolging snel en eenvoudig kunnen doen via het klantcontact platform dat ze goed kennen. Voor hen loopt opvolging van live chat zo soepel mee met andere klantcontactstromen.

 

Deze werkwijze creëert voor de chat agents van CARMEN maximale beleving, teamspirit en kennisdeling. We zien het resultaat hiervan direct terug in de tevredenstellende conversiepercentages.

 

De chat applicatie levert middels de periodieke ‘Trending Topics’ rapportage daarnaast ook inzichten op in wat er leeft onder bezoekers van de Kia website en maakt het daarmee een krachtig stuurmiddel voor meerdere afdeling binnen Kia Motors Nederland B.V.

 

De ontwikkelingen in live chat gaan razendsnel. We blijven evalueren, optimaliseren en innoveren om klanten via live chat optimaal verder te helpen.

 

 

"De professionaliteit en het enthousiasme waarmee CARMEN live chat verzorgt, wordt door onze website bezoekers gewaardeerd. Daarmee draagt het bij aan versteviging van het merk Kia in Nederland."

 

Resultaten

20%
Gem. % sales leads

 

12%
Gem. % after sales leads

 

continu
Doorlooptijd

 

 

  Meer projecten